mamaplus

Laura Cosoi, despre mama sa, diagnosticată cu cancer: „Când am aflat mi se părea o glumă proastă”

0
//
02.12.2019

Cancerul este cea mai mare cauză a problemelor de sănătate în rândul populației. De această boală gravă a suferit și mama Laurei Cosoi, despre care vedeta din România a povestit mai multe amănunte.

Laura a vorbit despre forma de cancer în stadiul 2B, cu care a fost diagnosticată mama sa. Depistată la timp, boala a putut fi vindecată.

„Am avut mari emoții când mama mea a fost depistată cu cancer. Când am aflat mi se părea o glumă proastă, nu-mi venea să cred că i se întâmplă una ca asta. Mama, care tot timpul era sănătoasă, să aibă o problemă şi mai ales una atât de serioasă. Era în stadiul 2B când a fost diagnosticată, deci aproape de stadiul 3, dar a fost operabil şi, din fericire, acum este foarte bine şi asta contează enorm. Consider că, controalele și analizele regulate reprezintă cel mai eficient mod prin care putem preveni şi, după caz, trata diverse afecțiuni, grave sau mai puțin grave”, mărturisește Laura Cosoi.

Laura a atras atenția asupra faptului că majoritatea femeilor se adresează prea târziu la medic, întrucât simptomele cancerului de col uterin inițial nu sunt evidente. Această boală cruntă afectează îndeosebi femeile tinere și de vârstă medie, însă riscul îmbolnăvirii poate să apară și în cazul celorlalte.

„Sunt în jurul meu o mulțime de femei care nu merg la control, care au dat naştere unui copil în urmă cu 20-25 ani şi de atunci nu au mai vizitat niciodată un medic ginecolog şi au fost depistate cu cancer de col uterin”, susține Laura Cosoi.

Vedeta a mărturisit că, anual, efectuează controalele și testele medicale necesare. În acest sens, ea îndeamnă toate femeile să își facă analizele cu regularitate, pentru a evita orice risc de boală.