mamaplus

Ce sunt furunculele vaginale și când devin riscante pentru sănătatea femeii?

-
//
19.01.2022

Furunculele vaginale pot fi deranjante și dureroase dacă nu se iau măsuri din timp. Principala cauză a apariției furunculelor vaginale este inflamația foliculului de păr care apare de cele mai mult ori în rezultatul epilării. Această inflamație afectează țesutul subcutanat și dermul și îl poți recunoaște ușor, pentru că apare sub forma unui coș dureros.

Furunculele vaginale sunt asociate cu infecția cu bacteria Staphylococcus aureus, ciuperci sau drojdii. Se numește foliculită fungică și este contagioasă. De asemenea, lenjeria strâmtă poate provoca apariția de furuncule, la fel ca și igiena precară.

Furunculele pot apărea în jurul labiilor și pe vulvă. Sunt foarte frecvente și pe gât și față, precum și pe fese și coapse. La fel, axilele și zonele cu mult păr și umiditate sunt susceptibile la apariția acestora.

Dacă părul crește în interior, este indicat să puneți apă caldă în jurul coșului, să dezinfectați zona și să încercați să îl îndepărtați. Este un proces simplu.

Când devine riscant un furuncul?

Când coșurile își schimbă culoarea, își măresc dimensiunea și provoacă disconfort și febră, este indicat să consultați un medic. Dacă nu se vindecă în mai mult de o săptămână, poate fi un semnal de alertă.

Un furuncul vaginal poate indica prezența virusului imunodeficienței umane. Miaza cutanată sau miaza furunculară, o infecție a pielii, este o altă posibilitate. Diabetul zaharat are printre manifestările sale prezența furunculelor.

Furunculul poate indica și o insuficiență renală, ciroză, boli de piele, obezitate, igiena personală deficitară și îmbătrânire. Este importantă vizita la medic. Acesta va dacă este o infecție care nu a fost controlată la timp sau dacă este consecința unei boli.

Există mai multe remedii naturale care vă permit să tratați foliculita. Sunt complementare și nu înlocuiesc tratamentul medical. În multe cazuri, a pune apă caldă în jurul furunculului îl va ajuta să se usuce rapid. Pentru a preveni apariția acestei probleme, exfoliați periodic zona inghinală și încercați metode mai blânde de îndepărtare a părului pubian.