mamaplus

Calculează-ți greutatea ideală. Tabel complet în funcție de vârstă și înălțime

0
//
06.11.2019

Greutatea ideală diferă de la o persoană la alta. Este greșit să ne comparăm cu alții, pentru că riscăm să ne mulțumim cu acele câteva kilograme în plus, sau să slăbim prea mult.

Dacă ai mai puţine kilograme decât ar trebui, mergi la medic şi vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poţi încerca să îţi îmbogăţeşti dieta cu nutrienţi care te-ar putea ajuta să te îngraşi.

O greutate normală te ajută să fii sănătoasă și să te protejezi de boli. În acest sens, ne ajută formula de calcul al indicelui de masă corporală, cunoscutul IMC, care se calculează împărțind greutatea subiectului la pătratul înălțimii sale, exprimată de obicei ori în metri.

Ca regulă general valabilă, spre exemplu, dacă vorbim despre 1.60 - 1,70 m înălțime la femei, atunci greutatea medie ar trebuie să fie în jur de 50-65 kg, iar dacă vorbim de 1.70 - 1.80 m la bărbați, atunci 70-85 kg pot fi valori optime.

mamaplus

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faci mișcare 30 de minute în fiecare zi.

Dacă ai kilograme în plus, trebuie să iei unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală. Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet. În acest caz, mișcarea este foarte importantă și ar trebui să ai o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume.

mamaplus