mamaplus

Ana Cernicova, despre experiența sa cu COVID-19: ”Nu simțeam mirosul, eram sleită de puteri”

-
//
09.10.2020

După ce la sfârșitul iernii trecute soprana Ana Cernicova a suferit de pneumonie, se pare că și pandemia de COVID-19 i-a dat mari bătăi de cap. Ana a mărturisit într-un interviu recent că nu doar ea a fost infectată, ci și fiica sa Amelia Uzun, precum și bunicii micuței. Ana și Amelia au stat izolate la domiciliu în perioada în care s-au tratat, suferind o formă ușoară a bolii.

”Îmi făceam mari griji să nu prind acest virus, pentru că eram încă foarte slăbită și imunitatea era scăzută, pe atunci mă tratam, am mers și la sanatoriu ca să-mi revin… Dar, până la urmă a ajuns și la noi acest virus. Prin luna iunie toată familia noastră a avut coronavirus, dar a fost într-o formă ușoară, slavă Domnului. Am stat cuminței acasă, izolați. (…) Chiar înainte să aflu rezultatul mi-am dat seama că este virus și starea asta de panică, ea oricum nu ajută la nimic. Noi am luat-o pozitiv.”, povestește interpreta autohtonă, menționând totodată că toți prietenii, rudele și cunoscuții săi care au fost infectați cu COVID-19, au avut o formă ușoară a bolii.

Deși nu a vorbit până acum despre experiența sa cu virusul de tip nou, Ana a dezvăluit ce simptome a avut, menționând că unul dintre ele i-a adus emoții… pozitive.

”Cel mai ușor a fost la Amelia pentru că ea a avut doar o zi febră și după aia nimic, iar eu am pierdut mirosul. Aproape două săptămâni nu am simțit mirosurile și eram cea mai fericită, pentru că eu sunt foarte sensibilă la mirosuri și chiar mi se face rău dacă este unul care nu mi se potrivește. Da, eram sleită de puteri, nu aveam forțe, dar faptul că nu simțeam mirosul m-a bucurat foarte mult.”, mai spune Ana Cernicova.