Știm că nu o singură dată ai avut dilema asta și tocmai de aceea îți venim în ajutor cu câteva trucuri cromatice eficiente care te vor scoate din orice impas. Ia-le în calcul atunci când ești în fața unei alegeri și vei fi regina oricărui eveniment.

mamaplus

Ce pantofi alegi pentru rochiile de culoare bej?

O nuanță bej sau nude este destul de conservatoare și totodată foarte feminină și elegantă. În ceea ce privește nuanța pantofilor potriviți pentru o rochie bej, nude, crem sau cappuccino, poți alege, în principiu, încălțăminte în orice culoare. Dacă mizezi pe crearea unei ținute monocrome, atunci este foarte important să te joci cu texturile. O pereche de pantofi lucioși nude se va asorta foarte bine cu o rochie bej cu volane, dar și cu o rochie foarte simplă, în aceeași nuanță.

O altă variantă este să combini în cadrul aceleași ținute nuanțe nude diferite. Nu-ți fie teamă nici de mixul dintre bej, crem, cappuccino și roz pudrat.

Ce pantofi alegi pentru rochiile de culoare roșie?

Vorbim despre un element vestimentar care emană senzualitate și putere. În funcție de stilul ei, dar și de materialele folosite, ea este ideală pentru o seară romantică în oraș. Pentru birou, este de preferat să te orientezi către acele nuanțe de roșu mai închis, deoarece coraiul, de exemplu, este o culoare care epatează.

În principiu, unei rochii roșii poți asorta orice nuanță de nude, dar și negru. Dacă îți dorești o ținută îndrăzneață, optează pentru încălțăminte portocalie sau chiar roz.

Ce pantofi alegi pentru rochiile de culoare galbenă?

O rochie galbenă este foarte potrivită ca ținută de vară, dar și de toamnă, pentru că emană energie și optimism. Pentru a nu da greș când porți o astfel de rochie, alege încălțămintea potrivită.

Și de această dată nuanțele nude sunt cât se poate de adecvate, însă la fel de bine poți opta pentru pantofi de culoare verde smarald, albastru electric sau, de ce nu, portocaliu.

Ce pantofi alegi pentru rochiile de culoare albastră?

Albastrul este culoarea asociată, deseori, cu eleganță supremă. Poți miza pe o rochie într-o nuanță de albastru marin, la care să porți pantofi nude ori încălțăminte în nuanțe metalice.

În cazul în care optezi pentru o rochie albastră, alege, de asemenea, pantofi sau sandale nude, negre sau în aceeași nuanță.

Ce pantofi alegi pentru rochiile de culoare verde?

Dacă porți o rochie verde smarald, o alegere de altfel foarte sofisticată, optează pentru încălțăminte aurie sau argintie, în nuanțe metalizate. Rochiile măslinii se asortează perfect cu pantofi nude ori maro, în timp ce rochiile verde intens pot fi combinate cu pantofi negri, albaștri sau chiar animal print.

Sursa