Cu siguranță că șamponul uscat te-a ajutat de nenumărate ori atunci când aveai nevoie să-ți reîmprospătezi urgent aspectul podoabei capilare. Dar, ceea ce ar trebui să știi este că acest produs cosmetic are și efecte mai puțin benefice, așa că nu este recomandat să îl folosești prea des. Care sunt ele, află în continuare.

mamaplus

Vei rămâne uimită, dar ideea de a curăța părul fără a-l spăla este foarte veche. Adică, șamponul uscat exista și în Europa medievală, într-un fel. La acea vreme, femeile foloseau făina de orez!

Ideea de bază a șamponului uscat nu s-a schimbat prea mult, de atunci. Chiar și în șamponul uscat manufacturat de marile companii există și ingrediente naturale cum ar fi făina sau amidonul. Din păcate, marii producători adaugă tot felul de chimicale, așa că formula din antichitate a fost schimbată nu în direcția cea mai bună.

Ca orice produs cosmetic chimic, nu este bine ca șamponul uscat să fie folosit în exces. Vezi aici doar câteva motive:

1. Poate duce la căderea părului. Credeai că folosirea produselor pe baza de chimicale nu te va afecta? Greșit, în timp vei vedea efectele nocive.

2. Poate crea iritații ale pielii. Știi că pe etichetele produselor cosmetice este menționat că ar trebui să faci un mic test, înainte de a le aplica? Șamponul uscat urmează aceeași regulă, așa că testează-l înainte să-l lași o zi întreagă pe păr. Acesta va intra în pori și probabil va lăsa iritații la nivelul scalpului.

3. Poate reapărea mătreața. Așa că gândește-te de 2 ori înainte de a-l folosi, în special dacă te-ai mai confruntat cu această problemă.

4. Ar putea să întârzie creșterea părului. Din păcate, acest proces ar putea fi chiar ireversibil, având în vedere că poate bloca foliculii, așa că părul tău va crește mult mai greu.

5. Părul tău ar putea arăta gras. Sau îmbâcșit. E normal să se întâmple asta, dacă folosești foarte des șamponul uscat. Soluția cuprinde rapid firele de păr, iar uneori poate lăsa și urme albe foarte vizibile.

Sursa