Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

-
//
22.02.2016

Primăvara se apropie cu pași vertiginoși, iar odată cu ea vine și problema tenului: cum să ne regenerăm pielea după sezonul rece și cum să îi conferim strălucire cu ajutorul măștilor. Împreună cu căciulițele și glugile, trebuie să ne descotorosim și de culoarea palidă a feței și oboseala pielii. Acum este momentul potrivit pentru a începe pregătirile pentru sezonul de primăvară. În caz contrar există posibilitatea ca primele zile calde să nu ne aducă atâta bucurie și plăcere pe cât am fi așteptat. Doar o săptămână de proceduri intense și veți fi în formă maximă! Cum să ne ajutăm pielea să se refacă și ce proceduri ne vor ajuta în acest demers ne-a povestit doamna Valeria Bulat, medic ozonoterapeut, cosmetician dermatolog, specialist certificat în tehnologia Plasmolifting, director clinic al Centrului de sănătate „OZONIS”.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat De ce pielea suferă în special în sezonul rece?

Primăvara este o perioadă complicată pentru organismul nostru, atunci când avitaminoza de iarnă, oboseală de primăvară, vremea instabilă conduc la depresii și nu influențează în cel mai favorabil mod asupra stării pielii și a părului. Să nu uităm nici de vântul de iarnă, temperaturile scăzute ale aerului, problemele legate de integritatea barierei lipidice. În plus, alimentele pe care le consumăm de regulă iarna sunt bogate în carbohidrați și grăsimi, dar sărace în minerale și vitamine, pentru că nici măcar legumele și fructele pe care le-am păstrat până primăvara nu mai sunt atât de bogate în elemente folositoare ca în timpul toamnei. Concluzia – pentru a întâlni această perioadă minunată a anului cu dispoziție maximă și stare de frumusețe corespunzătoare, trebuie să ne pregătim din timp, iar măsurile pe care trebuie să le luăm nu sunt chiar atât de complicate.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat Cum să ajutăm pielea să se refacă?

Dacă pielea are un aspect bolnăvicios, au apărut coșuri și alte manifestări acneice, este prea uscată din cauza frigului sau prezintă porțiuni inflamate, înseamnă că este timpul să ne ocupăm serios de aspectul nostru exterior. Cosmetologia modernă ne pune la dispoziție foarte multe metode. Pielea cu probleme necesită o atenție sporită. Pentru soluționarea acestor probleme există proceduri cosmetologice datorită cărora femeia va vedea în oglindă adevărata sa frumusețe și va întâmpina primăvara cu inima deschisă.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat Ce proceduri ne ajută să combatem consecințele „depresiei de iarnă”?

Există diverse proceduri care ne vin în ajutor după frigurile de iarnă, așa ca:

biorevitalizarea – un ajutor în lupta cu îmbătrânirea și diversele defecte ale pielii; ea permite îmbunătățirea culorii tenului, îndepărtează ridurile mici, cuperoza și petele pigmentare. Procedura de biorevitalizare nu doar îmbunătățește aspectul exterior al pielii, ci și reface structura caracteristică pentru pielea tânără și sănătoasă, contribuind la încetinirea procesului de îmbătrânire. Se recomandă 3-5 ședințe, preferabil repetate la jumătate de an;

mezoterapia – avantajele acestei metode constau în faptul că substanțele active acționează local, doar la nivelul pielii, fără a pătrunde în sânge, și, ca urmare, nu au efecte adverse. Cu toate acestea, microinjectarea locală cu substanțe active are o acțiune asupra întregului organism. Din această cauză nu trebuie să vă mirați dacă după injecții culoarea tenului se va îmbunătăți „neplanificat”!

parafinoterapia pentru față – această procedură are rezultate foarte bune în cosmetologie. Ea se bazează pe utilizarea parafinei lichide în calitate de comprese calde. Parafinoterapia pentru față are efecte de relaxare și încălzire locală. O astfel de procedură este deosebit de necesară în perioada de toamnă-iarnă. Sunt suficiente 3-5 ședințe pentru ca pielea să devină catifelată și hidratată. Pentru netezirea ridurilor mici va fi nevoie de aproximativ 10 ședințe;

ozonoterapia – una dintre cele mai eficiente metode nemedicamentoase de tratament, care are o acțiune largă asupra organismului uman. Dispune de efecte bactericide, antiinflamatoare, imunomodulatoare, îmbunătățește aportul de oxigen la țesuturi, contribuie la eliminarea toxinelor din celule, restabilește funcțiile de barieră și de protecție ale pielii;

plasmoliftingul – o metodă nechirurgicală de întinerire prin injectarea plasmei proprii, extrase din sânge și îmbogățite cu trombocite. Unicitatea metodei constă în faptul că plasma proprie nu provoacă nici un fel de efecte adverse și declanșează un efect puternic de întinerire la nivel celular. Ca urmare, are loc regenerarea celulelor, dispare deficitul de colagen și elastină. O întinerire vizibilă a feței, gâtului, decolteului are loc practic imediat: pielea întinerește, dispar micile defecte – fața luminează parcă din interior. Datorită acțiunii de regenerare care se produce în organism, pacientul nu doar resimte o întinerire la nivelul pielii, ci și începe să se simtă mai sănătos și mai tânăr cu vreo 10 ani. Efectul procedurii se menține până la jumătate de an, iar procesul de întinerire se intensifică cu fiecare lună. Tehnologia a fost elaborată de savanții ruși în anul 2004. În prezent aceasta este preluată nu doar de specialiștii din regiunea noastră, ci și cei din țările străine.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat  trebuie să facem pentru a avea o piele sănătoasă și luminoasă?

În primul rând, sfatul universal: consumați, pe parcursul zilei, cel puțin un litru și jumătate de apă. Hidratarea din interior este un factor important, absolut necesar pentru pielea și organismul Dumneavoastră.

Nu uitați nici despre îngrijirea pielii în condiții casnice. După ce ați urmat câteva proceduri cosmetologice într-un salon de înfrumusețare, nu uitați că și acasă trebuie să vă îngrijiți fața și corpul. Aplicați obligatoriu în fiecare dimineață și fiecare seară o cremă hidratantă și nutritivă pe pielea mâinilor, feței și corpului. Pentru fiecare parte a corpului trebuie să folosiți creme speciale. Această procedură trebuie urmată cu strictețe în primul rând în perioada rece a anului. Pielea Dumneavoastră are nevoie de hidratare nu doar vara, ci și iarna, primăvara și toamna.

Dacă iarna se recomandă folosirea pudrei și a fondului de ten pentru protecție împotriva gerului, atunci primăvara trebuie să le folosiți mai puțin sau să renunțați complet la ele, pentru că pielea trebuie să respire, iar pudra și crema împiedică acest proces.

Nu consumați grăsimi în exces, folosiți în alimentație mai puțin ulei și sare.

Înainte de a ieși din casă, aplicați pe față și alte părți descoperite ale corpului o cremă cu filtru de protecție.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat Ce ați vrea să le doriți cititoarelor noastre?

Fiți fericite și sănătoase, iar grijile pentru frumusețea și sănătatea Dumneavoastră lăsați-le pe seama medicilor și cosmetologilor clinicii Ozonis. Atunci când vă adresați după ajutor, specialiștii clinicii analizează cu multă atenție caracteristicile și necesitățile pielii Dumneavoastră. Pe baza informațiilor obținute, vom recomanda procedurile corespunzătoare problemelor și tipului pielii.

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

Din 10 februarie până pe 20 martie, Centrul de sănătate „OZONIS” oferă reduceri la următoarele proceduri:
Plasmolifting, Aqualyx– 15 %
Ozonoterapie (lifting, liposucție) – 10%
Mezoterapie – 10%

Ne pregătim de primăvară împreună cu OZONIS. Interviu cu specialistul Valeria Bulat

www.ozonis.md

Republica Moldova, Chișinău, str. Alba Iulia 97

Tel: (+373 22) 92-18-18

GSM: (+373) 600-5555-8

A pregătit Cristina Scripnic