Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov

-
//
30.09.2015

După soarele fierbinte și dogoritor al verii, pentru restabilire avem nevoie de umiditate și răcoarea, iar în această perioadă natura are grijă să ne ofere ambele aceste „ingrediente”. Cu toate acestea schimbările bruște de temperatură, vântul rece etc au un impact negativ asupra tenului. Efectele negative pot fi însă evitate dacă ținem cont de câteva reguli speciale de îngrijirea a tenului ajustate la acest anotimp frumos, toamna.

După vara fierbinte care a rămas în urmă trebuie să acordăm o atenție deosebită nu numai tenului, dar gâtului, decolteului, umerilor și brațelor. Toate aceste părți ale corpului se află toată vara în zona de influență activă a soarelui și au nevoie de restabilire.

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Odată cu sosirea toamnei, femeile se întreabă cum ar putea să-și păstreze frumusețea dobândită în timpul verii, să își pregătească pielea pentru perioada rece, și cum ar trebui să ne alegem produsele cosmetice?

Îngrijire completă a pielii pe timp de toamnă ar trebui să includă patru etape principale: protecție, nutriție, hidratare dar și tonifiere și curățirea.

Cea mai importantă este crema hidratantă care se utilizaeză în timpul zilei. Poate că ea s-a aflat tot timpul în poșeta dvs, dar în acaestă perioadă a anului, ea este pur și simplu de neînlocuit, ori știm cu toții că schimbările bruște și frecvente de temperatură au efecte negative asupra pielii. În plus, de îndată ce începe sezonul rece, încăperile vor fi încălzite iar aerul din case sau de la locul de muncă va deveni mai uscat, ceea ce înseamnă că pielea nu va avea suficientă umiditate. Din acest motiv trebuie utilizată crema hidratantă care va avea grijă să suplinească această lipsă de umiditate. Nu uităm să îngrijim pielea nici pet imp de noaptea, de aceea vom aplica o cremă hrănitoare.

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Ce proceduri pentru față și corp putem face la salon acum toamna?

Cel mai bun și cel mai sigur mod de a reda pielii un aspect sănătos la început de tăamnă sunt procedurile de peeling pentru corp și față. Această procedură va curăța pielea de celulele moarte, oferindu-i un aspect sănătos și tonifiat. Peelingul este contraindicat în timpul verii, deoarece soarele poate avea un impact negativ asupra pielii (pot apărea pete pigmentare sau alergii), dar în perioada rece a anului această procedură este chiar necesară!

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Cum să restabilim pielea după soarele de vară?

La restabilirea pielii va ajuta de asemenea, o serie de proceduri cu efect nutritiv pentru piele. Acestea pot fi măștile alginate care se întăresc chiar pe față, iar mai apoi le puteți da jos, aproape ca la carnavalul de la Veneția! Ați putea opta pentru oxigenarea pielii, procedură care umple celulele dermei cu oxigen.

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Ce produse să utilizăm toamna pentru curățarea pielii?

Produsele de curățare trebuie folosite dimineața și seara, pentru că facilitează hidratarea adecvată a pielii. Optați pentru produse care nu conțin alcool deaorece ele usucă pielea și astfel agravează starea și aspectul ei.

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Toamna cel mai des se usucă pielea mâinilor și buzelor. Cum să alegem un produs de protecție potrivit?

În compoziția cremei pentru mâini trebuie să intre următoarele componente: glicerină, ceară siliconată, ulei de migdale sau miere. Astfel de produse cosmetice sunt bine absorbite, contribuie la regenerarea pielii, calmează iritarea și descuamarea ei.

Și buzele au nevoie de protecție și hidratare. Prin urmare, odată cu venirea toamnei  ar trebui să aveți în geantă un ruj hidratant și emolient sau un balsam de buze special. Ar fi indicat ca produsele cosmetice să conțină SPF deoarece soarele de toamnă nu este mai puțin periculos.

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov

Îngrijirea tenului în timp de toamnă. Sfaturile cosmetologului Marina Vinogradov Dacă am pomenit de machiaj, ne puteți spune ce trebuie să evităm toamna ca să nu dăunăm pielii?

Toamna, ar fi bine să optați pentru fonduri de ten care lasă efectul de "catifea", adică fonduri de ten lichide sau o pudră cremoasă compactă. Cosmetologii ne sfătuie să nu iașim din casă fără un strat protector de cream nutritivă sau fără fond de ten, dacă termometrul indică 0 grade. Chiar dacă vara a trecut, soarele este încă activ, astfel optați pentru fonduri de ten cu SPF. Orice pudră, cu excepția celei cremoase, usucă pielea. Prin urmare, în sezonul rece este mai bine să nu utilizați pudra ci să o înlocuiți cu șervețele de matisare.

Cristina Scripnic