Deseori, din lipsă de timp sau dorință, neglijăm anumite semnale pe care ni le transmite organismul. Aceste simptome, printre care poate fi și căderea excesivă a genelor, nu trebuie neglijate pentru că ar putea anunța apariția unor afecțiuni în organism. Află în continuare care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii genelor și ce remedii există pentru această problemă.

Genele pot cădea din mai multe motive. În general, nu există o cauză unică ce explică totul. Machiajul excesiv sau dormitul cu machiaj sunt cele mai răspândite cauze ale căderii excesive a genelor. Aplicarea excesivă de produse cosmetice pe gene este unul dintre principalii factori care duc la deteriorarea și căderea lor. De asemenea, unele femei pot avea și alergie la anumite rimeluri sua produse cosmetice. În rezultat, se confruntă cu cădera excesivă a genelor.

Iată și alte cauze frecvente ale căderii genelor:

  • Stresul. Expunerea continuă la situațiile stresante a fost asociată cu pierderea părului și a genelor. Nu există niciun tratament extern pentru asemenea probleme.
     
  • Carențele nutriționale. Absorbția insuficientă a anumitor nutrienți esențiali inhibă creșterea firelor de păr și intră în categoria de posibile cauze ale căderii genelor. Asigură-te că dieta ta include surse de: Vitamine A, B și E, minerale ca magneziul și fierul, acizi grași omega-3, proteine de calitate superioară
     
  • Schimbările hormonale. Un dezechilibru hormonal poate duce la slăbirea genelor. Nu uita, deși nu ne gândim frecvent la aceștia, hormonii sunt responsabili de reglarea multor procese în organism.

Remedii naturiste pentru a stopa căderea genelor

Capsulele de vitamina E

Uleiul din interiorul capsulelor de vitamina E facilitează regenerarea genelor atunci când acestea sunt deteriorate din cauza substanțelor chimice conținute de produsele cosmetice. Aplicarea de vitamina E pe gene susține îngroșarea lor și, în timp, stimulează creșterea acestora.

Instrucțiuni: Sparge o capsulă de vitamina E și unge genele cu uleiul din interiorul lor, folosind vârfurile degetelor. Aplică acest remediu în fiecare noapte, înainte de culcare.

Uleiul de ricin

Bogat în antioxidanți, vitamina E și aminoacizi, uleiul de ricin este una din cele mai bune soluții naturale pentru a menține genele frumoase și puternice.

Instrucțiuni: Înmoaie o perie mică și curată sau un bețișor de vată în ulei de ricin. Aplică produsul pe gene, de la rădăcini spre vârfuri. Lasă uleiul de ricin să acționeze, fără a-l îndepărta cu apă. Repetă acest tratament în fiecare noapte, după ce te demachiezi.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale conține vitamine și minerale esențiale care întăresc genele, reducând căderea acestora.

Instrucțiuni: Folosind vârfurile degetelor, unge genele cu acest ulei cu mișcări blânde. Repetă acest tratament de două ori în fiecare zi.

Vaselina

Oricât de greu de crezut ar părea, vaselina este foarte utilă când vine vorba de îngroșarea și hidratarea genelor.

Instrucțiuni: Ia puțină vaselină cu vârfurile degetelor și aplic-o pe gene, de la rădăcini în sus. Folosește acest remediu în fiecare noapte, înainte de culcare.

Uleiul de măsline

Acizii grași ai uleiului de măsline sunt agenți hidratanți puternici, care susțin regenerarea genelor pentru a reduce daunele provocate de factorii de mediu.

Instrucțiuni: Încălzește puțin ulei de măsline. De îndată ce s-a încălzit, aplică-l pe gene cu ajutorul unei perii curate pentru rimel. Repetă acest tratament în fiecare noapte, înainte de culcare.

Îți cad genele? Încearcă remediile naturiste prezentate în acest articol și te vei convinge că nu este nevoie să cheltuiești o avere pentru a avea gene frumoase. Dacă problema persistă, consultă un medic. Printre posibilele cauze ale căderii genelor se numără și anumite boli.