Plecând în vacanţă, suntem foarte excitaţi şi nerăbdători să trăim emoţiile pe care ni le aduce concediul. Starea de spirit se schimbă încă din avion, dar este totuşi umbrită de disconfortul care poate apărea la câteva minute de la decolare. Pielea feţei, a buzelor şi mucoasele ochilor şi nasului se usucă în exces, iar noi putem simţi mâncărime, descuamare sau înroşire. Aceasta se explică prin particularitățile tehnice ale zborului.

Cum să evităm uscarea excesivă a pielii în avion

Omul se simte confortabil la umiditatea de 50-60%, dar la bordul avionului aceasta este de doar 15%. Aerul din avion este foarte uscat, iar organismul nostru pierde lichide fără să ne dăm seama. De aceea apare atât de rapid uscarea pielii şi a mucoaselor. Disconfortul este intensificat de presiunea atmosferică din avion, care influenţează asupra tonusului pielii şi a elasticităţii acesteia. Noi nu ne prea gândim la cât de mult ne afectează organismul aceşti factori. Dacă zburăm la odihnă, organismul se reface mai repede, datorită emoţiilor pozitive. Însă există femei care imediat după zbor merg la negocieri, întâlniri de afaceri şi alte evenimente, unde trebuie să arate prezentabil.

Pentru a evita uscarea pielii în avion, trebuie să respectaţi câteva reguli de bază. Cu o zi înainte de zbor, aplicaţi o mască hidratantă. Ea va hrăni pielea cu nutrienţi esenţiali, care se vor menţine în celulele dermei şi o vor ajuta să se restabilească mai uşor după aerul uscat din salonul avionului. Nu vă jenaţi să aplicaţi măşti în timpul unui zbor îndelungat. Chiar dacă vecinii vă privesc acuzator, sarcina dumneavoastră este să păstraţi frumuseţea şi sănătatea pielii.

Puteţi folosi măşti rapide, pentru care este suficientă o aplicare de 2-3 minute. Multe branduri le pun pe piaţă în tuburi comode, pe care le puteţi lua la bordul avionului. După jumătate de oră de la decorare, cu mâinile curate, aplicaţi masca pe faţă, iar apoi tamponaţi-o cu un şerveţel uscat. Aplicaţi pe faţă un tonic hidratant sau folosiţi apă termală. Apoi aplicaţi o cremă hidratantă. Este important să nu uitaţi despre limita cantităţii de lichide pe care o puteţi lua în bagajul de mână. Cumpăraţi din timp un travel-set, care constă dintr-un tonic, o mască şi o cremă miniaturale, în cantităţi admisibile, sau turnaţi din timp produsele de îngrijire în sticluţe mici.

Cum să evităm uscarea excesivă a pielii în avion

Dacă nu vreţi sau nu aveţi posibilitatea să faceţi astfel de proceduri de îngrijire a pielii la bordul avionului, iar zborul durează un pic mai mult de o oră, îngrijiţi-vă pielea acasă – înainte de plecare aplicaţi o cremă hidratantă. Dacă nu aţi reuşit acasă, nu vă jenaţi să ştergeţi faţa cu tonic şi să aplicaţi o cremă hidratantă în aeroport cu câteva minute înainte de decolare. Nu vă faceţi griji pentru privirile celor din jur. La urma urmei, este faţa dumneavoastră şi dumneavoastră sunteţi responsabilă pentru sănătatea şi frumuseţea pielii.

Nu uitaţi să aplicaţi creme şi balsamuri hidratante şi nutritive pe buze şi mâini, deoarece şi ele se usucă în exces. Beţi multă apă la bordul avionului. Dacă nu v-aţi putut abţine şi aţi băut o cafea sau un pahar de vin, supliniţi pierderile de lichide cu un pahar de apă simplă după aceste băuturi, pentru că ele influenţează puternic asupra deshidratării organismului. Consumaţi fructe şi renunţaţi la alune, chipsuri şi alte snacksuri.

Limitaţi la minimum folosirea cosmeticii decorative sau renunţaţi la machiaj. El vă va incomoda, în special la aplicarea apei termale sau a cremei hidratante. În cazul în care imediat după zbor sunteţi aşteptată la negocieri de afaceri, întâlniri oficiale şi importante, este mai bine să aplicaţi un machiaj uşor şi natural cu câteva minute înainte de aterizare.

Sursa