mamaplus

Ce trebuie să faci înainte și după epilarea cu ceară pentru ca durerea să fie suportabilă

-
//
25.07.2022

Deși este o metodă extrem de eficientă de îndepărtare a părului nedorit, epilarea cu ceară vine la pachet cu două mari dezavantaje: este extrem de dureroasă și există posibilitatea mare ca pielea să se irite. Din acest motiv, multe femei au refuzat să mai continue acest tratament și s-au axat pe alte metode, unele cu randament mult mai scăzut. Ei bine, iată că există niște sfaturi de ajutor, eficiente pentru a preveni durerea și iritația.

Așadar, iată câteva recomandări de care ar trebui să ții cont înainte de epilarea cu ceară:

 • Lasă părul să crească. Pentru că epilarea cu ceară să îndepărteze întocmai firele de par nedorite și să nu irite pielea, este recomandat să lași părul să crească minimum jumătate de centimetru. În funcție de cât de repede îți crește părul, poți aștepta de la o săptămâna până la trei săptămâni între două epilări braziliene cu ceară.
   
 • Nu-ți exfolia pielea. Pentru a nu favoriza iritația, nu este recomandat să-ți exfoliezi pielea cu cel puțin două zile înainte de programare. De asemenea, pentru a înmuia cuticula firului de păr și a face smulgerea mai ușoară și mai puțin dureroasă, înainte cu câteva ore de epilare, fă un duș cald și folosește o cremă hidratantă pe zona respectivă.
   
 • Confortul este cheia. Este foarte important că, cel puțin în ziua epilării, să nu porți haine strâmte, care să atingă în mod direct zona epilată, pentru că astfel pielea se va irita suplimentar. Îmbracă-te confortabil și optează pentru haine cât mai largi. Dacă vorbim despre zona intimă, atunci evita lenjeria intimă stil tanga.
   
 • Nu consuma alcool. Cu toate că multe dintre noi am opta pentru un cocktail care să ne relaxeze simțurile înainte de ședința de epilare cu ceară, iată că nu este absolut deloc indicat, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o băutură alcoolică. Explicația este simplă: alcoolul închide porii și astfel îndepărtarea firelor de păr devine anevoioasă și, prin urmare, dureroasă.
   
 • Atenție la vitamina A. Dacă ai alergii sau te afli într-o perioadă de tratament cu medicamente sau suplimente alimentare pe baza de vitamina A, ar fi bine să-ți înștiințezi cosmeticiana. Studiile au demonstrat că vitamina A favorizează iritarea pielii după epilarea cu ceară. Pe de altă parte, analgezicele luate cu o oră înainte de ședința de epilat ar putea minimiza disconfortul și durerea ar fi mai ușor de suportat.

Măsuri importante după epilarea cu ceară

 • Stop sport. După ce ai terminat ședința de epilare cu ceară nu trebuie sub nici o formă să mergi la sală, ba mai mult, este recomandat că timp de 24 de ore să te ferești de acest tip de antrenament, deoarece acum pielea este mult mai sensibilă și transpirația, alături de procesul de frecare care intervine, pot cauza iritații puternice.
   
 • Atenție la firele de păr încarnate. O problemă cu care se confruntă multe femei ce apelează la epilarea cu ceară este încarnarea firelor de păr. Pentru a preveni acest aspect, imediat ce ai ajuns acasă, aplică o pungă cu gheață pe zona afectată pentru a grăbi închiderea porilor și, totodată, pentru a preveni iritarea prin pătrunderea bacteriilor și a microbilor în interior.
   
 • Aruncă aparatul de ras. Epilarea cu ceară face ca rădăcina să devină mai slabă și firul de păr mai subțire, astfel încât, indiferent că nu poți ajunge la următoarea programare, nu apela sub nicio formă la aparatul de ras. De asemenea, mai bine te epilezi mai des cu ceară decât să folosești aparatul de ras!