mamaplus

De ce călcatul lenjeriei de pat nu este atât de necesar?

0
//
01.10.2020

Chiar dacă se spune că procedura de călcare a lenjeriei de pat o dată la două spălări ar lungi cumva durata de viață a țesăturii, această activitate este totuși inutilă dacă ai acasă o mașină de spălat bună și bineînțeles dacă ești informată.

Cândva demult, călcatul era într-adevăr o procedură igienică. Acum aproape fiecare familie are o mașină de spălat și o grămadă de detergenți, inclusiv antibacterieni. Lenjeria de pat se spală chiar și la 90 de grade, este puțin probabil ca vreo bacterie să reziste.

Pe lângă faptul că mașinile sunt dotate cu funcția de uscare și călcare, țesăturile moderne nu au nevoie să fie călcate după spălare. De exemplu, mătasea, poplinul, cretonul nu trebuie călcate, iar inul nu are sens, deoarece se șifonează de la cea mai mică atingere. Dacă estetul din interiorul dumneavoastră suferă, puteți îndrepta lenjeria după spălare, apoi o aranjați pe cusătură – va arăta ca călcată.

Italienii au o părere: de ce să pierzi timp și efort pentru ceea ce a doua zi oricum va fi șifonat? De ce să vă împovărați cu griji inutile și să cheltuiți în continuare energie electrică? Ei cred că aceasta este pur și simplu o obișnuință, iar renunțarea la ea nu va schimba nimic în viață. Însă, decizia vă aparține.