Încă din copilărie îi plăcea să facă totul cu pasiune și știa că-și va alege un job care să o facă fericită. Acum, Otilia Drăguțanu conduce o companie în care atât ea, cât și toți angajații sunt îndrăgostiți de munca lor. Femeia de afaceri organizează cele mai frumoase evenimente din țară, iar aprecierea celor din jur este cea mai frumoasă recompensă pentru ea.

Otilia Drăguțanu: “Îmi iubesc munca pentru că îmi umple viața de sens”

“Am știut încă de când eram în liceu că nu voi putea face carieră din ceva care nu mă pasionează profund. Auzeam colegele vorbind despre facultățile cele mai populare, meseriile cele mai bine plătite, dar pe mine nu prea mă interesa subiectul. Deși, la acel moment nu citisem nicio carte despre cum e să faci ceva din pasiune și venitul să vină inevitabil din urmă. Dar știam, la nivel de intuiție, că trebuie să-ți iubești munca și atunci vei avea de toate. Am făcut din primul pas al carierei mele ce mi-a plăcut. Norocul meu că sunt o persoană căreia îi plac multe lucruri. Acum conduc o companie care prestează servicii în domenii care pe mine mă pasionează. Și am în echipă doar oameni îndrăgostiți de munca lor.

În traduceri mă fascinează modul în care cineva trebuie să transpună într-o altă limbă un mesaj, redând nu doar sensul, dar și dispoziția, caracterul, atitudinea. Evenimentele mă încântă pentru că organizarea lor înseamnă să dăruiești oamenilor sărbătoare, culoare, zâmbet. Comunicarea este pasiunea mea dintotdeauna pentru că am convingerea că în relațiile dintre oameni, dar și în relațiile companiilor cu clienții și angajații lor, o bună comunicare poate garanta succesul, iar  una defectuoasă- eșecul.

Otilia Drăguțanu: “Îmi iubesc munca pentru că îmi umple viața de sens”

Călătoriile – experiențe îmi sunt de la o vreme încoace indispensabile pentru că ele mă fac să cresc, să mă descopăr, să înțeleg lumea și oamenii mai bine.

Bineînțeles că nu le fac eu pe toate. Mă ajută oamenii mei, care sunt la fel de pasionați ca și mine și fac totul din inimă. Iar eu pot spune, după 16 ani de muncă în compania mea, că fac ceea ce am visat dintotdeauna să fac – management. Să conduci o companie înseamnă să înveți permanent și să te dezvolți, pentru a putea dezvolta pe alții. Este atât de complexă această muncă și implică atât de multe de la gestionarea financiară,  crearea de produse, promovarea lor, elaborarea unor strategii care să permită companiei să se miște înainte, până la gestionarea oamenilor și a performanței acestora. Nu te plictisești niciodată.

Îmi iubesc munca pentru că îmi oferă libertate. Libertate de a transforma în realitate orice idee, cât de trăsnită. Pentru că îmi permite să lucrez între prieteni. Pentru că îmi umple viața de sens. Pentru că simt că prin ceea ce fac, îmi realizez potențialul la maxim și devin cea mai bună versiune a mea. Sunt o norocoasă.”

Otilia Drăguțanu: “Îmi iubesc munca pentru că îmi umple viața de sens”

Sursa: Mamaplus.MD