mamaplus

O mamă își arată burtica după naștere: ”În sarcină am acumulat 27 de kilograme!”

-
//
29.09.2021

Nu toate femeile ar putea să-și afișeze burtica la scurt timp după ce își aduc pe lume copiii. Cicatricile, vergeturile și pielea lăsată își spun cuvântul, mai ales dacă în timpul sarcinii femeia acumulează peste 25 kg. Există totuși și mame care aleg să vorbească deschis despre asta și să arate adevărata față a perioadei postpartum, în speranța că și alte mame vor rezona și vor ști că au parte de susținere.

În comunitatea ”My Lines My Life„ de pe Instagram femeile își împărtășesc experiența de proaspete mămici, iar una dintre ele a demonstrat ce se poate întâmpla dacă în perioada sarcinii acumulezi prea multe kilograme.

”La prima sarcină am adăugat 19 kg, iar la a doua – 27 kg. Burta era imensă, iar azi se fac două luni de când am născut fetița. Încerc să mă restabilesc, dar din păcate burta arată oribil. Cel mai mare cadou îmi sunt copiii și faptul că îi am sănătoși.”, a scris femeia în dreptul imaginii.

mamaplus

Mesajul femeii a acumulat o mulțime de comentarii, inclusiv recomandări din partea femeilor cu experiență. Mamele care au trecut prin asta, știu că nu este un drum deloc ușor. Una dintre ele și-a împărtășit povestea cutremurătoare:

”Mai sunt și cazuri când vergeturile apar din vina medicilor! Mi-au calculat incorect termenul de sarcină și mi-au administrat pastile pentru inducerea nașterii. Bebelușul a coborât timp de câteva minute, iar pielea a crăpat până la sânge. Am avut un mare șoc, pentru că îmi vedeam burta însângerată, simțeam primele contracții dureroase și la un moment dat a început să strige și medicul. Din cauza nervozității, mi-am pierdut vederea (au plesnit capilarele). S-a născut fetița. Vederea s-a restabilit abia peste o lună, însă pe burtă am niște cicatrici adânci și absolut inestetice...”

Câte kilograme poate adăuga o femeie în perioada sarcinii:

  • Femeile cu indice de masă corporală normal – până la 12 kilograme
  • Femeile slabe sau subponderale – până la 16 kilograme
  • Femeile cu indice de masă corporală ridicat – 7-11 kilograme