mamaplus

O mamă atenționează: ”Aveți grijă la scaunele de bebeluș din restaurante!”

-
//
28.01.2021

Mama a trei copii și psihoterapeutul de familie Andreea Arsene a povestit pe blogul său despre un incident neplăcut care a avut loc în timp ce se afla cu familia la un restaurant. Chiar dacă se anunța o seară foarte frumoasă, lejeră și relaxantă, un moment de neatenție a costat-o mulți nervi și griji ulterioare.

Femeia spune că n-a mai așteptat să vină ospătarul sau administratorul și l-a rugat pe unul dintre copiii mai mari să-i aducă scaunul pentru bebeluș, ca să-i fie mai comod să-și hrănească fetița. Ea spune însă că ulterior i-a părut rău că nu a atras atenția la un detaliu aparent banal, dar extrem de important.

”Mi-a adus scaunul și mi-a zis că e făcut din bucăți și că e cam ciudat. Nu m-am alertat, văzusem pe internet tipul acesta de scaun și știam că se poate adapta pe măsură ce crește copilul, transformându-se în masuță și scaun. Am pus-o pe Alex, nu avea centura scaunul, doar acel separator (o sfoară mai exact) între piciorușe.

I-am dat să mănânce și totul a fost bine. La un moment dat, frații mai mari s-au ridicat de la masă și au mers la tobogane. Ea se uita după ei și întindea mâna în aceeași direcție. Într-o fracțiune de secundă, am văzut cu coada ochiului cum partea superioară a scaunului de copil cade, cu tot cu Alex. Am apucat să pun mâna pe scaun, dar mi-a scăpat. Eram la un braț de ea, însă nu am putut să o opresc din cădere.”, povestește Andreea.

În urma acelei căzături, fetița și-a julit obrazul de asfalt. Partea de jos a scaunului a rămas nemișcată, însă structura de sus a alunecat pur și simplu. Copilul nu sărea, nu se apleca peste el, a fost pur și simplu greșit asezat, conform spuselor mamei.

”Am luat copilul tremurând de jos, nu-mi venea să cred că se poate întâmpla așa ceva: un scaun de copil, care are rolul să-i ofere protecție, siguranță, s-a transformat într-un obiect amenințător. Angajații restaurantului nu au avut nicio reacție. Ne-au lăsat sa ne liniștim și au venit să ne arate cum trebuia să fie partea inferioară a scaunului. Sincer, îmi venea să-l fac bucăți. Nu discut aici reacția lor, care nu a fost deloc una profesionistă.”, mai mărturisește tânăra mamă.

Ea îi atenționează pe părinți să nu-I repete greșeala și să roage întotdeauna administratorul să aducă scaunul bebelușului, inclusiv pentru toate instrucțiunile de utilizare. Totodată, ea sugerează să se verifice de două ori scaunul de la restaurant înainte de a așeza copilul.

Andreea Arsene a revenit ulterior cu un mesaj prin care anunța că fetița ei este bine și în afara oricărui pericol.