mamaplus

Aliona Triboi, despre durerea unui avort: ”Se întâmplă în viață să iei niște decizii tare strașnice”

-
//
09.06.2022

Interpreta și actrița Aliona Triboi are o viață artistică impresionantă, fiind solista trupei Provincialii și având foarte multe concerte și petreceri peste Prut. Între timp, ea reușește să aibă grijă și de familia sa, pentru că este o mamă foarte dedicată și își iubește mult cele două fiice. Chiar dacă viața artiștilor pare a fi lipsită de griji și necazuri, în realitate nu este chiar așa. În primăvara anului 2017, Aliona Triboi a trecut prin momente greu de imaginat, fiind însărcinată pentru a doua oară. Medicii descoperise o anomalie a fătului și din acest motiv au recomandat o intervenție chirurgicală de urgență, care presupune înlăturarea lui. Abia acum, peste ani, ea și-a găsit curajul să povestească despre acea experiență.

”După primul copil, ne mai doream unul. Iarăși am rămas însărcinată, a mers bine până la un moment dat, când au început să apară anumite probleme în dezvoltarea fătului. Medicul mi-a spus ”Ori renunți tu, de bună voie, ori această pierdere poate să te apuce pe drumuri și eu nu o să te pot salva„. Nu era vorba despre un risc de avort spontan, ci chiar trebuia întreruptă sarcina. Eu, ca o mamă care deja avea un copil la care țin și în genere sunt contra avorturilor. Dacă nu există probleme grave, nu cred că e bine să facem avorturi.”, a mărturisit Aliona Triboi în cadrul podcastului Titania.

Medicul a avertizat-o că nu doar viața fătului era în pericol, ci și viața ei

Având instinctul matern bine dezvoltat, artistei i-a fost greu să ia o decizie finală. Soțul său, actorul Ghenadie Gâlcă, a susținut-o în acele momente dificile, chiar dacă a fost complicat și pentru el, având în vedere că așteptau un băiețel.

”Mi-a zis că nu vrea să mă piardă, mai ales că deja eram mama unui copil de 4 ani. Am mers foarte conștient amândoi, am făcut procedura asta, exact în aprilie 2017, când s-a întâmplat năpasta asupra Chișinăului. Mă uitam cum se rup copacii și îmi spuneam că și natura e cu mine... Se întâmplă în viață să iei niște decizii tare strașnice și rămâi cu golul acesta. Când vii de la maternitate chinuită după nașteri, dar cu trofeul în mână – este una, însă e cu totul altceva când vii goală și te gândești că putea fi altfel, dar n-a fost să fie...”, povestește printre lacrimi Aliona Triboi.

Artista spune că, după ce a trăit acea experiență dureroasă, a descoperit că foarte multe femei din anturajul ei au trecut și ele prin momente similare, doar că nu aveau curajul să vorbească despre asta. Ea este recunoscătoare că a avut tărie de caracter și a facut față acelei situații dificile. La acel moment ea încă nu știa că peste un an și jumătate o va aduce pe lume pe cea de-a doua sa fiică, Nora.

mamaplus