mamaplus

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Iată ce minuni poate face un măr pe zi!

0
//
15.08.2019

Ce poate fi mai plăcut decât un măr zemos și dulce, cules cu mâna ta? Cercetătorii au descoperit că un măr pe zi poate să reducă riscul decesului cauzat de o boală cardiovasculară și chiar de cancer. Statistic, s-au sesizat efecte extraordinar de benefice în cazul persoanelor care au inclus în dieta zilnică un măr.

mamaplus

Cercetătorii australieni au urmărit timp de 23 de ani peste 53.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 18 și peste 70 de ani, de ambele sexe, și au descoperit că 500 miligrame de flavonoide (n.r. un antioxidant găsit în anumite fructe, cum ar fi merele) pe zi, pot reduce riscul pentru decesul cauzat de cancer sau de diferite afecțiuni ale inimii. De asemenea, această substanță reduce inflamațiile din organism și păstrează vasele de sânge sănătoase.

Flavonoidele din măr sunt mai bune decât carnea?

Oamenii de știință de la universitatea ”Edith Cowan”, Australia, au analizat regimurile alimentare a peste 53.000 de persoane. S-a dovedit că cei care au consumat zilnic cel puțin 500 de miligrame de flavonoide, un antioxidant găsit în anumite fructe, au mai puține șanse să moară din cauza cancerului sau a unei boli cardiace. La polul opus, consumul zilnic de carne roșie triplează substanțele care duc la boli cardiovasculare și crește riscul cancerului intestinal, ajungându-se la moarte prematură. Carnea este benefică numai consumată în cantități limitate, în funcție de vârstă, sex, activități fizice. În schimb, medicii au remarcat că este cert că un măr pe zi aduce beneficii oricui.

Cum nu tuturor ne plac merele, această substanță se găsește în cantitatea necesară și într-o portocală, 100 de grame de broccoli sau 100 de grame de coacăze. S-a dovedit, de asemenea, că o doză mai mare de 500 de miligrame nu aduce vreun beneficiu.

Sursa