mamaplus

Trei fructe pe care ar trebui să le consumi mai des în luna august

-
//
17.08.2022

Nutriționiştii au dezvăluit care sunt cele trei fructe pe care trebuie să le consumăm în mod special în luna august. Pe lângă faptul că sunt sănătoase şi gustoase, ele au efecte miraculoase asupra organismului. Conform nutriționiştilor, cele mai sănătoase fructe ale lunii august sunt agrişele, zmeura şi afinele. Specialiștii susțin că ar trebui să ne bucurăm din plin de aceste fructe mai ales în luna august, atunci când ”puterea lor este miraculoasă”.

Modul recomandat de a consuma fructele este cel crud, fără prea multe artificii: fie ca atare, fie în smoothie, fie cu cereale şi iaurt. 

Ce beneficii au agrişele

Pe lângă faptul că au o aromă ușor dulceagă și sunt sărace în calorii, agrișele sunt printre cele mai bogate fructe în antioxidanți, cu un conținut ridicat de vitamina C.

  • Ajută în controlul glicemiei, protejează creierul, îmbunătățesc sănătatea inimii, protejează oasele, reduc stresul, mențin sănătatea sistemului nervos, reduc inflamațiile din organism
  • Sunt bogate în substanțe nutritive, minerale și oligoelemente precum potasiu, fosfor, fier, calciu, zinc, fluor.
  • Ameliorează bine simptomele acute ale tulburărilor gastro-intestinale, dar sunt contraindicate pentru cei care suferă de ulcer stomacal.
  • Conțin multă pectină, care împiedică instalarea metalelor grele şi a substanțelor radioactive în organism.
  • Conțin substanțe care împiedică dezvoltarea tumorilor.

Ce beneficii are consumul de zmeură

Săracă în calorii și bogată în fibre, zmeura este esențială în alimentația zilnică. Consumat eficient, previne răceala, frisoanele şi durerile de cap. Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.

Zmeura conține o cantitate semnificativă de polifenoli antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. Sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului. Consumul zilnic al acestui fruct ne poate feri de numeroase probleme de sănătate precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea.

Ce beneficii au afinele

Dincolo că sunt gustoase, afinele sunt deosebit de sanatoase, astfel ca nu ar trebui sa lipsească din meniul zilnic.

  • Conțin o cantitatea impresionantă de antioxidanți care le transformă în adevărate comori ale naturii.
  • Afinele au efecte antivirale și antibacteriene. De asemenea, conțin foarte puține calorii față de alta fructe, având un indice glicemic scăzut, fapt ce se recomandă în orice dietă, inclusiv în dieta persoanelor care suferă de diabet.
  • Afinele conțin în cantități mari vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, magneziu, potasiu, dar și sodiu.
  • De asemenea, conțin antocianine, antioxidanți care le dau culoarea, resveratrol și quercitina.
  • Mai mult, afinele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului, protejează sistemul cardiovascular, îmbunătățesc vederea, dar combat şi depresia.