mamaplus

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale. Află cum să scapi rapid de disconfort

-
//
09.09.2022

Gazele intestistinale, însoțite de crampe, constituie o problemă foarte des întâlnită. Tocmai din acest motiv, industria farmaceutică a dezvoltat o serie de produse pentru combaterea ei. Din păcate, unele substanțe chimice din compoziția acestor medicamente poate reprezenta un pericol pentru sănătatea oamenilor, ducând la apariția a numeroase efecte secundare.

Nu mulți știu, însă, că există și remedii naturale, care oferă rezultate asemănătoare medicamentelor, dar care nu provoacă reacții adverse. Astfel că, în articolul de astăzi, îți vom dezvălui care este cel mai bun remediu pentru eliminarea gazelor intestinale.

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale pe bază de bicarbonat de sodiu și lămâie

mamaplus

Remediul care are ca ingrediente bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune leacuri pentru gazele intestinale. Acesta are menirea de a lupta și împotriva hiperacidității gastrice.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie și cu o jumătate de cană de apă. Diluează zeama de lămâie în apă, apoi adaugă bicarbonatul de sodiu. În momentul în care bulele au dispărut, poți bea amestecul. Este recomandat să îl consumi în cantități moderate, până când disconfortul provocat de flatulență dispare.

Mentă

mamaplus

Menta este extraordinară pentru facilitarea digestiei și, implicit, pentru reducerea producției de gaze intestinale. Mai mult, aceasta ajută la ameliorarea constipației și a durerilor abdominale.

Pentru acest remediu, ai nevoie de o lingură de mentă și o cană de apă. Pune apa la fiert și, când a dat în clocot, adaugă menta. Las-o la infuzat cinci minute, apoi strecoară planta și, când ceaiul s-a mai răcorit, poți să îl consumi. Recomandat este să nu adaugi nici miere și nici zahăr în acestă infuzie. Consumă trei astfel de ceaiuri pe zi, până când problema dispare.

Anason

mamaplus

Anasonul este foarte bun pentru combaterea indigestiei și a flatulenței. Remediul se prepară în următorul mod: se iau două steluțe de anason și se adaugă în 250 de mililitri de apă fierbinte; se lasă la infuzat câteva minute, apoi se consumă rece. Nu sunt indicate mai mult de două căni pe zi.

Remediu naturist pentru eliminarea gazelor intestinale cu mușețel

mamaplus

Mușețelul este o plantă cunoscută pentru efectele sale relaxante, dar nu multă lume știe că aceasta contribuie și la eliminarea gazelor intestinale. În plus, mușețelul te scapă și de durerile abdominale.

Ai nevoie de o lingură de flori de mușețel și de o cană de apă. Pune apa la fiert și, când a dat în clocot, adaugă florile de mușețel. Lasă totul la infuzat zece minute, apoi servește ceaiul. Este suficient să bei două sau trei căni de ceai de mușețel pe zi și vei putea să spui adio gazelor intestinale.