mamaplus

Pericolul din aluatul congelat. De ce să nu-l folosești în alimentație

-
//
22.05.2020

Multe gospodine, dar și producători din domeniul panificației aleg să folosească aluatul congelat, însă, specialiștii atrag atenția că acesta este deosebit de nociv, întrucât conține aditivi artificiali față de coca proaspătă. Potrivit specialiștilor, aluatul congelat are un conținut mai mare de substanțe chimice, față de cel proaspăt pregătit.

"Aluatul decongelat conține niște enzime obținute pe cale chimică. Iar acestea n-au cum să fie sănătoase pentru consumator. E clar: una este aluatul proaspăt, alta e aluatul decongelat. Cine spune că sunt același lucru n-are dreptate. Orice produs decongelat conține E-uri, acidifianți și chiar agenți de inalbire. Și toate acestea distrug valoarea nutritivă a produsului", susține Gabriel Timofte, directorul unei fabrici de panificație din România.

De asemenea, el susține că mulți dintre cumpărători nici măcar nu se uită pe etichete atunci când aleg să achiziționeze unele produse și nu știu că sunt obținute din aluat congelat. Specialistul atrage atenția că aluatul congelat conține și alte substanțe.

"Ca să congelezi un produs, trebuie să-i bagi ceva în plus, că să reziste. Orice produs de panificație conține apă. La congelare, apă îngheață. La decongelare, se dezgheață, iar produsul nu va mai avea aceleași proprietăți că unul proaspăt. Ca să poți să îi menții caracteristicile și după congelare, trebuie să intervii cu niște amelioratori. Iar odată ce ai băgat adaosuri, deja nu mai vorbim despre produs proaspăt.”, a mai spus Gabriel Timofte.