Îl poți consuma în orice moment al zilei și sub orice formă. Experții în sănătate recomandă consumul de ouă zilnic, deoarece aduce multe beneficii pentru sănătate. Oul este considerat un aliment complet, deoarece este bogat în micro și macronutrienți.
Există două tipuri comune de ouă – albe și maro. Unii oameni preferă ouăle maro, deoarece consideră că acestea sunt organice și, de asemenea, din cauza noțiunii comune că varianta maro a oricărui aliment este mai sănătoasă: orez brun, zahăr brun, pâine neagră. Dar nu este cazul tuturor alimentelor. Cât despre ouăle albe, oamenii le aleg deoarece sunt mai accesibile, mai ieftine și au un gust mai bun.
Dar care e mai sănătos și care sunt diferențele între el? Specialiștii au un răspuns la această dilemă.
- Culoare. Pentru cei care nu știu, ouăle albe sunt ouate de găini cu pene albe, cele maro de găini cu pene roșcate sau negre.
- Mărime. O altă diferență este dimensiunea, cele maro sunt puțin mai mari.
- Gust. După cum am menționat, ambele tipuri au un gust diferit, deoarece găinile cu pene roșcate și negre sunt hrănite cu altceva față de cele cu pene albe.
- Disponibilitate. Ouăle albe sunt ușor disponibile pe piață, deoarece creșterea și creșterea găinilor cu pene albe este mai ieftină în comparație cu omoloagele lor roșcate sau negre. Pe de altă parte, cele din urmă mănâncă mai mult și costurile de întreținere sunt mai mari.
- Din punct de vedere nutrițional. Există o mică diferență. Ouăle au mai mulți acizi grași omega-3, dar diferența este aproape insesizabilă. Având în vedere caloriile, proteinele și colesterolul, ambele tipuri de ouă au un profil similar. Deci, da, oul maro e mai sănătos din punct de vedere nutrițional. Dar în loc să verificați culoarea ouălor, ar trebui întâi să verificați cum sunt crescute găinile de la care provin ouăle.