mamaplus

Nutriționist: ”Cafeaua rece cu adaos de lapte poate fi dăunătoare pentru organism!”

0
//
10.03.2021

Potrivit specialiștilor în nutriție din Rusia, consumul de cafea cu lapte rece sau cu smântână nu este recomandabil, pentru că are mai multe efecte negative decât positive asupra sănătății. Totodată, și specialiștii din țara noastră lansează o avertizare în acest sens.

Cafeaua abia călduță cu adaos de lapte sau smântână rece poate fi dăunătoare pentru sănătate, a declarat într-un interviu nutriționistul și gastroenterologul Nuria Dianova. Potrivit acesteia, diferite microorganisme se formează în băuturi la temperatura camerei. Deşi cafeaua neagră în general se poate consuma, fără a fi dăunătoare, este recomandabil să nu lăsați cafeaua cu lapte sau cu smântână pe masă sau în mașină pentru perioadă mai lungă de timp.

„Umiditatea este cel mai optim mediu pentru dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor. Dacă ați adăugat lapte în cafea, riscul reproducerii microorganismelor crește. Aşadar, o astfel de băutură trebuie băută în decurs de o oră”, a recomandat nutriționista.

Sfaturi de urmat:

  • Cafeaua neagră poate fi păstrată mai mult timp, dar este recomandabil să o păstrați în frigider odată ce s-a răcit.
  • Mesele gata preparate pot fi păstrate la temperatura camerei timp de maximum două ore, iar apoi trebuie plasate în frigider.