mamaplus

Nivelul scăzut de zahăr din sânge afectează relația de cuplu

-
//
17.02.2020

Poate că nu te-ai fi așteptat ca glicemia scăzută să aibă astfel de efecte secundare. Și este normal să pară ciudat, dar există studii care susțin această idee. Cercetătorii americani au publicat un material elaborat în acest sens. Desigur că înainte de a ajunge la aceste concluzii s-au efectuat mai multe teste.

Așadar, nu este de glumă cu lipsa de zahar, iar dacă partenerul de viață tânjește după ceva dulce, poate nu ar trebui să-l oprești de fiecare dată. Nu de alta, dar studiile americanilor arată că cei care au glicemia scăzută devin furioși, iar certurile sunt favorizate.

Cercetarea publicată în National Academy of Sciences arată că senzația de foame și slăbiciunea cauzată de lipsa de zahăr pot duce la tot felul de conflicte în relația de cuplu. Așa că data viitoare când partenerul vrea o prăjitură, gândește-te de 2 ori înainte de a-l refuza.

Studiul a arătat că unii oameni devin chiar violenți, atunci când nu le este satisfăcută nevoia de zahăr. Cercetarea americanilor este cât se poate de serioasă. Pentru a ajunge la aceste concluzii, experții au studiat nu mai puțin de 107 cupluri, pentru 3 săptămâni. Acestora le-a fost măsurată glicemia în fiecare seară și s-a observat și comportamentul pe care îl aveau.

Glicemia scăzută și furia față de partener

Studiul a devenit și mai interesant în momentul în care fiecare participant a primit câte o păpușă voodoo și ace. De fiecare dată când resimțeau furie față de partener, trebuia înfipt un ac în păpușă. Desigur că acest lucru era făcut în privat, la finalul zilei, în funcție de cum a decurs totul. S-a observat că cei care aveau glicemia scăzută infingeau mai multe ace și erau muuult mai supărați.

Chiar și cei care spuneau că nu simt furie față de partener demonstrau contrariul, conform testelor. Cercetătorii au mai observat că cei care aveau glicemia scăzută aveau tendința de a fi mult mai duri cu partenerii de viață. Chiar dacă nu își dădeau seama, pe moment.

Glicemia scăzută și creierul

De ce se întâmplă acest fenomen? Este simplu, creierul nostru funcționează cu… glucoză. Da, adoră zahărul și are nevoie de energie constantă. Așa că nu începeți o discuție importantă pe stomacul gol.

De asemenea, consumați mai multă ciocolată neagră, fructe și dulciuri sănătoase. Desigur, nu este o invitație către excese, ci doar spre echilibrare.