mamaplus

Cum vopsești ouăle de Paște în mod natural? Un spectru larg de culori!

0
//
14.04.2020

Mai multe studii recente au arătat o legătură între vopselele artificiale de vopsit ouă pentru Paște și hiperaciditatea în cazul copiilor. De aceea tot mai multe mămici caută metode naturale pentru toate rețetele de Paște. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt soluții eficiente și rapide pentru a colora ouăle de sărbători.

Vopsirea ouălor în mod natural necesită uneori o muncă laborioasă, iar ingredientele sunt destul de scumpe dacă e să le cumperi de la supermarket sau din piață. Cu toate acestea, vopsirea ouălor de Paște poate fi o activitate amuzantă și creativă în același timp. Florile presate sau frunzele pot fi o idee bună pentru decorarea ouălor.

În continuare îți oferim câteva sugestii pentru a vopsi natural ouăle de Paște, cu mențiunea că nu toate metodele naturale de vopsire sunt eficiente în aceeași măsură.

Ouă vopsite de Paste: roz deschis - suc de sfeclă

În loc să fierbeți ouăle în sucul de sfeclă, le puteți lăsa peste noapte. Atenție însă! Fierbeți bine ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta penetrează coaja și vă puteți trezi cu oul colorat și pe interior. Nu uitați să adăugați și o lingură de oțet.

Ouă vopsite de Paște: verde - spanac sau iarbă

Spanacul nu este eficient dacă este folosit proaspăt. Culoarea obținută poate fi un gri spălăcit, în locul verdelui așteptat. Cu puțin noroc însă, zeama de spanac fiert sau de iarba fiartă pot colora ouăle de Paște într-un verde crud deosebit. Secretul constă în adăugarea unei lingurițe de sare și a două linguri mari de oțet.

Ouă vopsite de Paște: galben – șofran sau curcuma

Acest condiment dă o culoare galbenă ouălor de Paște, dar necesită mai mult timp pentru ca vopseaua să prindă. Pune două căni de apă la fiert și adaugă un pachețel de curcuma. Fierbe ouăle separate și lasă-le în apa cu curcuma peste noapte. Adaugă și două linguri de oțet peste ele.

Ouă vopsite de Paște: albastru – varza roșie

Varza roșie va colora ouăle de Paște în albastru, deși culoarea vopselei în sine este purpurie. Această vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru închis, ouăle trebuie lășate în vopsea peste noapte. Ingrediente: o jumătate de varză roșie, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute. Adaugă ouăle prefierte în sucul obținut și lasă-le peste noapte.

Ouă vopsite de Paște: mov - afine

Aceasta este cea mai simplă metodă de vopsire pentru obținerea unor ouă de un mov intens. Ingrediente: o jumătate de pungă de afine congelate, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute.

Ouă vopsite de Paște: auriu - coaja de ceapă

Cojile de ceapă galbenă, pe cât sunt de fragile, pe atât sunt de eficiente în obținerea ouălor de un portocaliu deschis sau auriu. Ouăle se pot fierbe împreună cu vopseaua, dar acest lucru nu e neapărat necesar. Ingrediente: Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 căni de apă, fierte timp de 30 de minute.

Ouă vopsite de Paște: lavanda - sucul de grapefruit roșu

O altă vopsea naturală perfectă pentru a vopsi ouăle de Paște este sucul de grapefruit roșu. Ouăle se fierb în suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a căpăta o culoare lavanda pastel. Adăugarea oțetului va accelera vopsirea și culoarea se va păstra mai bine.

Ouă vopsite de Paște: maro - ceai sau cafea

Cu cât cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atât culoarea ouălor vopsite de Paște va fi mai intensă. Lăsați pur și simplu ouăle în cafea sau ceai peste noapte, pentru a obține o culoare maro deschis. Atenție! Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.

Ouă vopsite de Paște: roșu cărămiziu - paprika

Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obține ouă de un frumos roșu-cărămiziu. Nu uita să adaugi și puțin oțet.

Ouă vopsite de Paște: violet închis - vin roșu

Diluat sau folosit ca atare, vinul roșu poate fi extrem de eficient în obținerea unor ouă de culoare violet-închis. Aici nu ai nevoie de oțet, însă lasă ouăle în vin peste noapte pentru un rezultat remarcabil.

mamaplus