mamaplus

Cum congelezi corect căpșunele? Așa le păstrezi pentru mai mult timp

0
//
02.06.2020

Dacă tot suntem în sezonul căpșunelor și nu poți trece indiferentă pe lângă taraba cu acest fruct delicios, îți prezentăm în continuare câteva trucuri care să te ajute să le congelezi cum scrie la carte. Știm bine că unele gospodine sunt mai categorice și preferă să prepare gem sau dulceață de căpșune, dar totuși te îndemnăm să iei în considerare și această metodă care este una ingenioasă și foarte accesibilă. 

În primul rând, ar fi bine să cumperi căpșune direct de la micii producători. Dacă ai cunoștințe la țară sau alte persoane de la care poți procura, profită de asta. Este important să alegi acele fructe sănătoase, care nu au fost stropite în prealabil cu tot felul de chimicale. Așa că investește mai mulți bani pe alimentele calitative, în general. Cu siguranță nu vei regreta aceasta decizie.

Atunci când faci rost de ele, în primul rând, spală-le foarte. Nu le lăsa foarte mult sub jetul de apă, de fapt ar fi indicat să le lași puțin la scurs, în sită. După aceea, asigură-te că le ștergi foarte bine și mai lasă-le un pic într-un castron, pentru a fi sigură că apa a fost eliminată.

Nu uita să tai codițele fructelor. Le poți tăia în două sau poți opta pentru a le lăsa întregi, cum preferi. Urmează să pui căpșunele într-un vas care să stea drept în congelator.

Pune un strat de căpșune, după care adaugă deasupra zahăr (poți să-l folosești pe cel brun). Continuă așa în dependență de cantitatea de fructe pe care o ai. Așa fructele își vor păstra culoarea și vitalitatea. Nu uita să pui vasul într-o pungă, pe care să o legi bine la capăt. 

Evident că nu va fi nevoie de mai mult de o zi până să elimini vasul în care ai pus căpșunele. Nu va mai fi necesar, având în vedere că forma lui va fi deja preluată.

Poți folosi aceste căpșune dulci la tot felul de rețete savuroase, prăjituri, salata de fructe, smoothie-uri și multe altele.

Ia în considerare și varianta de congelare a căpșunelor fără zahăr, în special dacă nu vrei să adaugi acest produs în fructele tale.