Cu siguranța omleta este vedeta micului dejun, dar asta nu înseamnă că este şi uşor de făcut… Ce trebuie să faci ca omleta să-ți iasă delicată, cremoasă, cu o textură aerată, află în continuare.
- Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta volum. Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă.
- Bate ouăle fără să pui smântână sau brânză. Adăugându-le, omleta nu va căpăta acea textură pufoasă, cum s-ar crede, din contră!
- Omleta trebuie să fie gătită la foc mic. Dacă vrei bucăţi mici de ou, amestec-o des, dacă vrei ca omleta să rămână cu bucăţi mari, amestec-o mai rar.
- Omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu puţin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua şi fără flacără.
- Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculiţa! Alege o spatulă din silicon, rezistentă la căldură, o lingură de lemn sau beţigaşe chinezeşti.
Sursa