Viusid

Знания

5854

Mămicile se adună la protestul: „Când copiii contează, grădinițele activează”

Părinții sunt revoltați de regulament elaborat de Ministerul Educație, ce prevede că pe timp de vară grădinițele nu vor funcționa circa 42 de zile.

Pe 14 mai, între orele 10:00 și 12:00, un grup de mămici cu inițiativă vor organiza un protest în fața Guvernului.

Părinții care au copii la grădiniță susțin că nu vor avea cu cine-și lăsa copiii timp de 42 de zile, deoarece sunt încadrați în câmpul muncii.

Aceștia au inițiat o întreagă campanie împotriva închiderii grădinițelor pe timp de vară cu sloganul „Unde copiii contează - grădinițele activează”.

Anterior, părinții solitari au scris și o petiție în acest sens.

“Suntem indignați că aceste prevederi, atât de importante pentru cei 150 000 de copii care frecventează instituțiile preșcolare din tara noastră, au fost incluse în mare taină, fără consultări deschise cu societatea civilă, cu părinții, fără a fi publicat cel puțin un articol în presă sau pe pagina web a Ministerului.

Constatăm că prin astfel de acțiuni, autoritățile, în special Ministerul Educației, se arată complet nepăsător față de acești copii, dar și manifestă o lipsă totală de respect față de părinții acestora, de la care lunar percep taxe de sute și mii de lei pentru susținerea instituțiilor preșcolare și nu numai. „, au declarat părinții revoltați.

Sursa: Mamaplus.MD

Обсуждение