Tartonii

Articole

858

Somon glazurat în sos dulce acrișor

Dacă ți-e poftă de pește, își propunem o rețetă de somon glazurat.

INGREDIENTE:

 4 file-uri de somon
 4 linguri de făină
 4 linguri de miere
 2 linguri de ulei de măsline
 zeama de la o lămâie
 sare și piper după gust

Pentru sos:

 6 linguri de unt
 2 căței de usturoi presați
 1 lingură miere
 zeama de la o lămâie
 sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE:

Rețeta perfectă pentru iubitorii de pește! Combinația ideală între dulce și sărat. O rețetă simplă, din ingrediente puține și extrem de rapidă. Să o facem împreună!

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

Începem cu sosul. Topește untul la temperatură mică într-o crăticioară, amestecă până începe să devină rumen (circa 3 minute). Adaugă usturoiul, mierea și zeama de la lămâie, asezonează cu sare și piper și dă deoparte.
Asezonează bucățile de somon cu sare și piper. Presară câte o lingură de făină pe fiecare file în parte. Stropește cu miere.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu. Părjește bucățile de somon pe fiecare parte până se rumenesc (1-2 minute pe fiecare parte).
Dă la cuptor 8-10 minute să se facă de tot. Servește imediat cu sosul dulce acrișor de unt.

Sursa: retete.unica.ro

Discuții