Medpark

Articole

5282

Alexei Chişlaru: tata+ Voteaza pentru cel mai bun!

Alexei Chişlaru. Fiica Suzana – 3 ani şi fiul Semion – 1 an

 Vă mai amintiți de ziua în care ați aflat că veți deveni tată?

Ţin minte ambele zile :) Prima dată nu aş putea spune că am fost cuprins de emoţii – a fost, mai degrabă, o stare interioară de conştientizare că în viaţa familiei noastre începe o nouă etapă. Atunci când am aflat că aşteptăm al doilea copil (trecuse abia un an de la naşterea Suzanei), am izbucnit în râs şi ne-am bucurat că între copii va fi o diferenţă atât de mică. Aceasta era una dintre cele mai mari dorinţe ale Inei.

 Pentru Dumneavoastră, ca tată, ce este important să îi învățați pe copii?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îi învăţ este gândirea critică. Apoi capacitatea de a se înţelege pe sine, emoţiile, motivaţiile, dispoziţiile proprii, într-un cuvânt de a-şi înţelege universul interior. Ultimul lucru, dar la fel de important, este să le cultiv dragostea de autodezvoltare permanentă. Sunt convins că un om care se înţelege pe sine (ca urmare şi pe alţii), care se dezvoltă permanent şi gândeşte critic nu poate fi decât fericit şi de succes… sau, cel puţin, şansele lui sunt foarte mari  :)

 Se crede că, odată cu apariția unui copil, bărbații devin mai sentimentali. Sunteți sau nu de acord cu această afirmaţie?

Consider că apariţia copiilor în viaţa bărbaţilor reprezintă o treaptă a evoluţiei fireşti, necesare pentru dezvoltarea tuturor laturilor vieţii spirituale. De aceea venirea pe lume a copiilor nu îi face pe bărbaţi mai sentimentali, ci îi forţează să simtă lumea mult mai profund!

 Tată de băiat și tată de fată – credeţi că vorbim de doi tați diferiți?

Probabil că da, dar nu la această vârstă fragedă :) Acum aceşti doi taţi sunt identici! Aş spune chiar că tatăl celui de-al doilea copil, comparativ cu primul, este un tată de nivel superior, care face multe lucruri altfel, el devine mai înţelept şi mai răbdător.

 Se știe că bărbații sunt niște copii mai mari, iar aceasta înseamnă că au, obligatoriu, jucării preferate. Care sunt „jucăriile” Dumneavoastră de bărbat?

Îmi plac mult gadgeturile – rareori pierd timpul cu ele, dar când îl pierd, primesc o plăcere enormă J Dar, de fapt, jucăria mea preferată este cartea.

 Continuați fraza: „Aș vrea ca ai mei copii…”

Aş vrea ca fiul meu şi fiica mea să ştie cine sunt şi cine nu sunt, să aibă principii de viaţă, dar să nu devină sclavii acestora, să iubească viaţa şi pe sine, să ştie să îşi traseze obiective şi să aibă destule forţe să le atingă, să se poată distra din plin şi să trăiască în armonie cu cei apropiaţi!

 Ce produse Nestle, Gerber sunt pe gustul copiilor Dumneavoastră?

Cel mai mult le plac tot felul de piureuri de fructe :)

     
Constantin Moscovici Dmitrii Sergheevici Serghei Ialovitski
Alexandr Turevich Dmitrii Sergheev Mihai Stratulat
Serghei Suhan Ruslan Catan Aurel Colenco
Andrei Zveagintsev Alexei Chislaru Adrian Lazarencu

Alimentaţia ideală pentru copii este laptele matern. OMS recomandă alăptarea exclusivă pînă la 6 luni şi introducerea ulterioară a alimentelor complementare, în paralel continuînd alăptarea. Nestle susţine această recomandare. Este necesară consultaţia medicului atunci cînd luaţi decizia despre termenii şi modalitatea de a introduce complementul alimentar în regimul copilului.

®Proprietarul mărcii comerciale: Societe des Produits Nestle S. A. (Elveția).

Autorul ideii: 

Foto: Natalia Shatova

Discuții