Medpark

Articole

9162

Mihai Stratulat: tata+ Voteaza pentru cel mai bun!

Mihai Stratulat. Fiul Petru 7 ani

 Vă mai amintiți de ziua în care ați aflat că veți deveni tată?

În acea zi soția tot încerca să-mi facă o aluzie, ea a pus niște ciorăpei la loc vizibil, dar eu nu am înțeles de la bun început! Primul lucru care m-a interesat este dacă vom avea băiat sau fată, voiam foarte mult un băiat. 

 Pentru Dumneavoastră, ca tată, ce este important să îl învățați pe copil?

Să îl învăț ceea ce m-a învățat tatăl meu – să fie om și să câștige doar prin muncă și inteligență. Iar dacă fiul meu va deveni medic pediatru, să îl învăț să își trateze pacienții la fel cum și-ar trata copilul.

 Se crede că, odată cu apariția unui copil, bărbații devin mai sentimentali. Sunteți sau nu de acord cu această afirmaţie?

Totul depinde de bărbat. Da, eu am devenit mai sentimental. Odată cu venirea pe lume a copilului, se schimbă prioritățile în viață. Dar și mai mult se schimbă acestea atunci când pleacă din viață unul dintre părinți…

 Tată de băiat și tată de fată – credeţi că vorbim de doi tați diferiți?

Cred că da, deși nu am încă o fată. Se zică că atunci când în familie se naște o fetiță, ea este fetița tatei, iar când se naște un băiețel, el este băiatul mamei. Când este un singur copil, el este al amândurora. În familia mea așa a fost. Eu am fost mai apropiat de mama, iar sora mea – de tata.

 Se știe că bărbații sunt niște copii mai mari, iar aceasta înseamnă că au, obligatoriu, jucării preferate. Care sunt „jucăriile” Dumneavoastră de bărbat?

Jucăria mea preferată este automobilul! :)

 Continuați fraza: „Aș vrea ca fiul meu…”

...să devină Om.

 Ce produse Nestle, Gerber sunt pe gustul copilului Dumneavoastră?

Îi plac piureurile de legume.

     
Constantin Moscovici Dmitrii Sergheevici Serghei Ialovitski
Alexandr Turevich Dmitrii Sergheev Mihai Stratulat
Serghei Suhan Ruslan Catan Aurel Colenco
Andrei Zveagintsev Alexei Chislaru Adrian Lazarencu

Alimentaţia ideală pentru copii este laptele matern. OMS recomandă alăptarea exclusivă pînă la 6 luni şi introducerea ulterioară a alimentelor complementare, în paralel continuînd alăptarea. Nestle susţine această recomandare. Este necesară consultaţia medicului atunci cînd luaţi decizia despre termenii şi modalitatea de a introduce complementul alimentar în regimul copilului.

®Proprietarul mărcii comerciale: Societe des Produits Nestle S. A. (Elveția).

Autorul ideii: 

Foto: Natalia Shatova

Discuții