Medpark

Articole

3174

Alexandru Turevici: tata+ Voteaza pentru cel mai bun!

Alexandru Turevici. Fiica Emilia – 2,5 ani, fiul David – 4 ani

 Vă mai amintiți de ziua în care ați aflat că veți deveni tată?

Fiica este al doilea copil în familia noastră. Venirea ei pe lume nu a fost planificată. Însă „kinder-surprise”-ul a fost unul reuşit şi am devenit de două ori mai fericiţi! Ca şi în cazul primei sarcini, am asistat la naştere şi totul a fost la fel de emoţionant ca prima dată.

 Pentru Dumneavoastră, ca tată, ce este important să îi învățați pe copii?

Probabil cel mai important este să îi învăţ să deosebească binele de rău. Cu toate acestea, principiul de bază al educaţiei este să îmi las copiii să depășească singuri diverse situaţii, să vadă lumea aşa cum este aceasta, fără protecţia mamei şi a tatălui (în limite admisibile, desigur). Va veni, fără îndoială, şi timpul pentru sfaturile părinteşti înţelepte. Şi eu, şi soţia avem ce să transmitem copiilor.

 Se crede că, odată cu apariția unui copil, bărbații devin mai sentimentali. Sunteți sau nu de acord cu această afirmaţie?

Eu sunt o persoană sentimentală, iar apariţia copiilor a schimbat, probabil, atitudinea mea faţă de copiii străini. Acum simt totul mult mai acut, raportându-le pe toate la mine. De exemplu, nu pot privi ştirile despre violenţa asupra copiilor, atitudinea neglijentă, indiferenţa părinţilor. Pur şi simplu schimb postul. Este absolut insuportabil.

 Tată de băiat și tată de fată – credeţi că vorbim de doi tați diferiți?

Da, este foarte greu să te comporţi la fel şi cu băiatul, şi cu fata. La o anumită etapă ierţi fiicei totul, apoi mai puţin, iar mai târziu realizezi totuşi că educi o personalitate. Iar fără reguli, restricţii şi limitări nu se poate. Nu poţi unuia să interzici ceva, iar altuia – să îi permiţi.

 Se știe că bărbații sunt niște copii mai mari, iar aceasta înseamnă că au, obligatoriu, jucării preferate. Care sunt „jucăriile” Dumneavoastră de bărbat?

Pentru mine paternitatea este un proces complicat şi laborios. Acum sunt absorbit complet de familie şi nu am reuşit încă să fac rost de jucării bărbăteşti. Dar totul este înainte ;) 

 Continuați fraza: „Aș vrea ca ai mei copii…”

să asculte puţin pe mama, mai mult pe tata, iar cel mai mult – inima proprie!

 Ce produse Nestle, Gerber sunt pe gustul copiilor Dumneavoastră?

Ne place tot ce e natural: sucuri, piureuri.

     
Constantin Moscovici Dmitrii Sergheevici Serghei Ialovitski
Alexandr Turevich Dmitrii Sergheev Mihai Stratulat
Serghei Suhan Ruslan Catan Aurel Colenco
Andrei Zveagintsev Alexei Chislaru Adrian Lazarencu

Alimentaţia ideală pentru copii este laptele matern. OMS recomandă alăptarea exclusivă pînă la 6 luni şi introducerea ulterioară a alimentelor complementare, în paralel continuînd alăptarea. Nestle susţine această recomandare. Este necesară consultaţia medicului atunci cînd luaţi decizia despre termenii şi modalitatea de a introduce complementul alimentar în regimul copilului.

®Proprietarul mărcii comerciale: Societe des Produits Nestle S. A. (Elveția).

Autorul ideii: 

Foto: Natalia Shatova

Discuții