Tartonii

Articole

1993

Copănele de pui cu cartofi la cuptor și dressing verde

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecați într-un bol 2 linguri de apă fierbinte și mierea, adăugați sucul de lămâie, sarea, piperul, ierburile uscate și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste copănelele de pui și lăsați-le la marinat pentru cel puțin 1 oră.
  2. Încălziți cuptorul la 190 °С. Aranjați copănelele de pui pe o tavă mare. Coaceți 40 min., întorcându-le din când în când.
  3. Spălați cartofii cu o perie, tăiați-i în 4 părți. Fierbeți-i în apă sărată clocotindă până sunt pe jumătate gata. Vărsați apa și uscați cartofi.
  4. Adăugați cartofii în tavă cu 20 min. înainte ca puiul să fie gata.
  5. Pentru dressing, tocați mărunt verdețurile și puneți-le într-un bol. Curățați usturoiul și frecați-l bine cu sare, adăugați-l în bolul cu verdeață. Turnați oțetul și uleiul de măsline, amestecați bine.
  6. Turnați dressingul deasupra puiului și cartofilor aproape gata, amestecați bine și lăsați la cuptor încă 5-7 min. Scoateți tava, acoperiți-o cu folie de aluminiu, lăsați 10 minute și apoi serviți.
  7. Pentru dressing puteți folosi orice verdețuri doriți, după gust, iar pulpele le puteți găti împreună cu aripioare.

Sfat pentru gospodine

Puiul cu cartofi este un preparat cunoscut tuturor încă din copilărie. Însă această rețetă este unică datorită dressingului cu ulei de măsline și ierburi aromate. Dacă vă place carnea mai picantă, puteți adăuga puțin chili proaspăt tocat sau un sos iute. 

Sursa

Spune prietenilor
Discuții