Extramed

Articole

2194

Загар во время беременности: польза, опасности и правила

Nu este neapărat să renunţaţi la plăcerile obișnuite, cum ar fi bronzarea la soare pe timpul sarcinii. Trebuie doar să cântăriţi bine "pro" și "contra" și să respectaţi regulile de securitate.

Care sunt beneficiile bronzului asupra mamelor însărcinate

Desigur, mulți oameni știu că razele soarelui ajută organismului la producerea vitaminei D3, fără de care nu poate fi absorbit calciul. Datorită mai multor sondaje și studii, se știe că chiar și acele femei care de-a lungul perioadei de gestație beau vitamine și calciu, sufera de căderea părului, au probleme cu dinţii, carii, exfoliere a unghiilor etc. Ce înseamnă aceste simptome? Acest lucru înseamnă că organismul are nevoie de calciu şi vitamina D3. Cu toate acestea, chiar dacă vitaminele se utilizează în capsule sau sub forma unor comprimate, organismul nu poate digera în cantitățile necesare. Acest lucru înseamnă că femeile gravide trebuie să se bronjeze. Reţineţi, oasele copilului încep să se formeze încă la un termen mic de sarcină, în plus, aceasta afectează viitorii dinți ai copilului, astfel încât din prima lună de sarcină și până în ultima zi, viitoarea mamă trebuie să găsească timp pentru o plimbări în parc și în pădure, astfel încât să poatăi primi energia solară.

Ar trebui să spunem că a merge la mare nu este interzis și chiar din contra, este recomandabil, cu excepția că la soare trebuie să vă aflaţi nu prea mult.

Pericolul arsurilor solare pentru femeile însărcinate

Aproape toată lumea știe, că în timpul sarcinii corpul femeilor este mai sensibil la greutăţi. De exemplu, pielea femeilor are nevoie de o îngrijire aprofundată.

Mai mult decât atât, în timpul sarcinii apar pete pe mâini, față, spate și zona decolteului. O femeie trebuie să se protejeze de expunerea intensă la razele UV dăunătoare, dar pentru aceasta trebuie să se dezică de solar și să încerce să nu se expună ziua la soare.

În cazul în care corpul mamei se supraîncălzește, de asemenea simte şi copilul și acest lucru poate afecta în mod negativ starea de sănătate a fătului. Având în vedere creșterea temperaturii în organismul mamei și organele copilului se pot supraîncălzi. Aici, însă merită să ne amintim că bebeluşul e neajutorat și el nu poate să-şi reguleze temperatura corpului său, pentru că este în pântecele mamei. Acest lucru se datorează faptului că glandele sudoripare ale sale nu sunt încă formate și nu pot lucra, ceea ce nu se poate vorbi despre adulți. Deci, atunci când mama se supraîncălzeşte, creierul și sistemul nervos al copilului poate începe să funcționeze incorect.

Razele ultraviolete au o altă proprietate - activează problemele naturale ale corpului, de exemplu, cum ar fi bătăile inimii, circulaţia sîngelui, respiraţia, metabolismul şi multe altele. Cu toate acestea, în cazul în care viitoarele mame au unele probleme cu aceste procese, atunci de solar și de expunerea prelungită la soare poate să uite, pentru că problemele se pot doar înrăutăţi.

Multe studii au fost efectuate, în timpul căreia a devenit evident că bronzul este legat de apariția unor boli de cancer de piele și melanomă. Deci, expunerea prea îndelungată la soare este periculoasă pentru sănătate. Mai mult decât atât, la femeile gravide datorită aflării prelungite la soare poate apărea deshidratarea datorită faptului că în această perioadă transpirația este abundentă. Desigur, acest lucru se întâmplă numai dacă nu s-a restabilit echilibrul de apă în anumite momente.

Aflarea îndelungată în aer liber sub lumina puternică a soarelui sau supraîncălzirea generală, nu numai a femeilor gravide, dar, de asemenea, a oricărei alte persoane poate duce la insolaţie. Mai mult decât atât, viitoarele mame sunt mult mai dispuse insolării.

Atunci când temperatura corpului crește, se supraîncălzește și copilul mic, pentru că el încă nu-şi poate regla temperatura sa. În cazurile în care astfel de supraîncălzire continuă mult timp, copilul se poate alege cu o funcționare defectuoasă a creierului, care, din păcate va fi imposibil a o recupera.

Femeile ce așteaptă un copil, pot merge la solar?

Desigur, acest loc a devenit foarte popular pentru femei și bărbați, dar despre pericolele și beneficiile bronzării nu știu prea multe. Trebuie de amintit că au existat mai multe studii, care au constatat că un solar, precum şi expunerea la soare crește posibilitatea cancerului de piele. Mai mult decât atât, spre aceasta sunt predispuse femeile gravide deosebit de sensibile, cu pielea albă, care au aluniţe, semne de la naştere şi pigmentare. Numai aici, acest pericol nu apare numai la femeile însărcinate, dar şi la alte persoane. Dacă folosiți agenții fotoprotectori, este posibil să reduceţi riscul acestei boli teribile. În Marea Britanie, au fost efectuate studii, iar rezultatele au arătat că numai în țara lor în fiecare an, aproximativ 100 de oameni mor din cauza melanomei, care apare ca rezultat al solarului. O mare parte din ei - tineri sub vârsta de treizeci de ani. Amintiți-vă acest moment, înainte de a merge la solar, mai ales dacă așteptaţi un copil.

Cum se pot bronza femeile însărcinate?  

La ce ar trebui să acorde atenție femeile ce aşteaptă un copil? Și există vre-o diferență în metoda de bronzare a femeilor obişnuite și cea a femeilor ce aşteaptă un copil? Desigur, nu există. Fiecare mamă însărcinată ar trebui să știe anumite reguli și linii directoare care au un caracter special și obligatoriu.

Femeile gravide pot face plajă dimineața până la 10.00 si numai dupa 17.00-18.00 seara. Deoarece restul timpului ele vor fi supuse unei activităţi puternice ale razelor ultraviolete, datorită cărora femeia și copilul ei sunt supuse unui risc. Mai mult decât atât, ar trebui spus cît de periculoase sunt razele de soare şi că de ele nu te poate salva nici dispozitivele de acoperire şi nici umbrelele de soare.

Razele soarelui pătrund la 50 cm în apă, deci nu aveți şansa de a vă ascunde nici acolo. Numai încăperea vă poate ajuta. Încercați să nu ieşiţi din încăpere în timpul zilei.

Este obligatoriu să purtaţi ceva pentru acoperirea capului și mai bine ar fi în cazul în care este vorba de o pălărie cu borouri largi, astfel încât să puteți ascunde fata de razele nocive ale soarelui. Toată lumea știe că în timpul sarcinii, de multe ori apar pete negre, expunerea la soare le poate mări doar aspectul lor.

Obligatorii ar trebui să cumpăraţi și să folosiţi o cremă cu un factor SPF de cel puțin 30. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra aceste fonduri să citiți cu atenție compoziția și direcțiile cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea sau imposibilitatea de a le utiliza. Evitaţi cremele ieftine, ele pot fi alergene care pe timpul naşterii nu duc la nimic bun.

Cu doctorul vorbiţi despre când și cât de multă apă e nevoie să consumaţi în timpul verii. Amintiți-vă că organismul dumneavoastră necesită o mulțime de apă, mai ales dacă vă aflați pe plajă, atunci cînd se elimină o cantitate mare de transpiraţie.

Acum, știți mai multe motive pentru care femeilor însărcinae nu li se poate pe plajă ca de obicei. Cu toate acestea, pe de altă parte, în cazul în care vă limitaţi complet de plajă, este de asemenea posibil de a face rău nu numai sie, dar și copilului. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită procesului de bronzare, de a nu vă “prăji” la soare până apare culoarea de bronz, dar de a primi băi de soare uşoare.

Discuții