Aquaterra

Articole

8194

Margarita Popovici despre «Margossi», prezentarea colecţiei de debut și planurile de viitor

La 13 mai a fost prezentată colecția de debut a unei tinere talentate în arta designerului Margarita Popovici, care a încîntat oaspeţii prin organizarea spectacolului la nivel european, cu inovațiile curente, diversitatea ideilor sale creative și talentul uimitor. Noi, i-am adresat câteva întrebări Margaritei.

Povesteşte-ne, cum a început drumul de designer vestimentar?

Într-o zi am decis să fac o rochie pentru mine și am fost atât de inspirată încât mi-am propus să fac o mică colecție de haine. Am visat la asta încă din copilărie și așa cum știm cu toții, visele copiilor deven realitate. În crearea primei colecţii a fost implicată o echipă mare și puternică de oameni creativi care au crezut în mine și în ideile mele. Vreau să mulțumesc familiei, rudelor și prietenilor care m-au sprijinit de la bun început pe această cale și m-au impus să cred în propria putere.

Colecţia ta de haine, în cea mai mare parte, cărui public îi este adresată?

Cred că fiecare fată / femeie va găsi ceva în colecția mea pentru sine, căci creînd hainele, nu am contat pe o categorie de vârstă. Elegantă, curajoaasă, luminoasă – aşa văd eu brandul "Margossi".

Ce te inspiră?

Îmi plac imaginile elegante și feminine. Nu-mi place vulgaritatea.

Cu ce ţesături prefer să lucrezi?

Mătase, dantelă, piele, satin și multe altele. Îmi place să combin culori şi texturi de diferite materiale. Calitatea și confortul pentru mine sunt principiile de bază la locul de muncă.

Cum ai creat prima colecție? De unde ai te-ai inspirat atunci când ai creat-o?

La crearea colecţiei m-au inspirat florile! Dragostea mea pentru ele este fără margini. De aceea am folosit şi un print floral.

Povesteşte-ne ce zic rudele despre activitatea ta de design vestimentar?

Sunt recunoscătoare părinților mei pentru că m-au sprijinit mereu în toate. Când au aflat despre dorința mea de a mă face designer, au acceptat cu bucurie ideea. Părinții m-au crescut și mi-au dat o educație bună, așa că de părerea lor, voi asculta mereu.

Unde se pot procura lucruri Margossi?

La moment, singura modalitate de a cumpara haine este pagina noastră de pe Facebook «Margossi».

Care sunt planurile tale de viitor?

Am planuri mari pentru viitorul apropiat. Sunt o fată ambițioasă, întotdeauna îmi pun scopuri mari, pe care mai apoi le obţin. Acum, mă gîndesc la crearea unei colecții de costume pentru bărbați, precum și a unei linii de îmbrăcăminte în exclusivitate pentru femei. În scurt timp, am de gând să mă dedic educației în domeniul modei și designului.

Discuții