Colibri

Articole

1194

Salată din creveţi cu biluţe de brânză

MOD DE PREPARARE

Pasul 1

Desfaceţi căpăţâna de salată, spălaţi bine fiecare frunză şi uscaţi-le pe un şerveţel. Curăţaţi o lămâie şi tăiaţi-o felii. Stoarceţi sucul din a doua lămâie, iar coaja daţi-o prin răzătoare. Tocaţi mărunt firele de ceapă verde.

Pasul 2

Treceţi prin sită brânza de vaci, puneţi sare şi piper după gust, omogenizaţi. Formaţi din această compoziţie nişte bile mici, pe care puneţi-le la frigider pentru 20 de minute. Tăvăliţi o treime din biluţe prin coaja de lămâie rasă, o altă treime – prin boiaua de ardei, iar restul – prin ceapa verde tocată mărunt.

Pasul 3

Pentru dressing, amestecaţi sucul de lămâie cu uleiul, bătând energic cu telul. Într-un vas ţinut în prealabil la rece puneţi frunzele de salată, iar deasupra aranjaţi biluţele de brânză, feliuţele de lămâie şi creveţii. Înainte de a servi, asezonaţi cu dressing.

Sursa

Discuții