Tartonii

Articole

1334

Aperitiv cald din cartofi cu sos de iaurt

MOD DE PREPARARE

  1. Turnaţi iaurtul într-o strecurătoare acoperită cu tifon împăturit în câteva straturi, strângeţi colţurile tifonului şi legaţi-le, apoi atârnaţi „săculeţul” obţinut deasupra unui bol pentru 1 oră, aşa încât lichidul în exces să se scurgă.
  2. Radeţi cartofii cu un cuţit sau spălaţi-i bine cu ajutorul unei periuţe şi, fără să-i tăiaţi, puneţi-i într-o oală, turnaţi apă cât să îi cuprindă şi fierbeţi-i până sunt gata.
  3. Pentru sos, tocaţi mărunt verdeţurile şi castraveciorii marinaţi.
  4. Striviţi boabele de muştar şi frecaţi-le cu sirop de arţar sau cu miere.
  5. Amestecaţi iaurtul pregătit cu muştarul, adăugaţi verdeţurile şi castraveţii, săraţi. Scurgeţi apa din cartofi, uscaţi-i puţin în oală la foc mic, scuturând periodic.
  6. Tăiaţi apoi fiecare cartof în jumătate şi turnaţi sosul deasupra lor, cât sunt calzi.
  7. Acoperiţi oala cu un capac, lăsaţi să se pătrundă 5 minute şi serviţi.

Pofta bună!  

Sursa

Discuții