Tartonii

Articole

2046

Salată cu fasole roșie de la Maria Andriuță

Maria Andriuță -  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale!) :) "

Vă propun o rețetă simplă a unei salate consistente și gustoase.

Vom avea nevoie de:

fasole roșie (conservată) 300 gr

2 ardei grași – roșu și galben

salată Rucola - 1 ambalaj

2 roșii

1 tulpină de țelină

Pentru sos:

1 cățel mare de usturoi

piper chili pe vârf de cuțit

oregano (uscat)

oțet balsamic sau sos balsamic

jumătate de linguriță cu miere

ulei de măsline

sare

Deci, vom avea nevoie de timp pentru prepararea ardeiului, de aceea, în prealabil, vom coace ardeiul în cuptor, după miros caracteristic și culoare, determinăm dacă ardeiul este copt și imediat îl scoatem din cuptor.

Punem ardeii într-o pungă de plastic, o legăm strâns, peste 15 minute ardeii se vor răci și se vor decoji ușor, curățim ardeii de semințe și îi tăiem felii.

Apoi, tăiem roșiile cuburi, tulpinile de țelină tăiem în jumătăți de rondele de grosime arbitrară,  adăugăm fasolea, desigur fără lichid. 

Peste toată frumusețea noastră adăugăm rucola. 

Și acum atenție – sosul! Într-un castron de sticlă punem usturoiul tocat mărunt (anume tocăm cu cuțitul, și nu folosim presa de usturoi ), adăugăm toate ingredientele conform listei și amestecăm bine cu ajutorul furculiței, adăugăm un pic de apă minerală, ca rezultat avem jumătate pahar de sos.

Turnăm sosul peste salată și atent amestecăm ingredientele cu mâinile (curate :)

Peste trei minute serviți salata!

Discuții