Aquaterra

Articole

35130

Care este modul corect de a roti părul pe bigudiuri. Sfaturi utile

Ce fel de bigudiuri să alegeți, cum să le folosiți pentru ca buclele să ia forma dorită, să stea bine, să nu devină pufos părul și să-ți mențină forma îndelung?

Majoritatea fetelor cu păr ondulat visează la un păr drept. Cele cu păr drept își doresc un păr buclat. Și dacă cele din prima categorie nu au prea multe opțiuni – pieptenele, uscătorul pentru păr, placa pentru întins părul, dar  care lucrează destul de previzibil,  însă fetele din  categoria a doua beneficiază de o gamă variată, dar și de mai multe întrebări. Ce tip de bigudiuri să alegeți, cum să le folosiți ca buclele să fie ceea ce vă doreați, să stea bine, să nu devină pufoase și să se mențină – mamaplus.md a găsit răspunsurile.

De ce anume bigudiurile

Desigur, buclele pot fi făcute mult mai repede dacă folosiți un clește, uscător pentru păr, onulator sau alte instrumente speciale. Însă ele, oricît de moderne și înalt tehnologice nu ar fi, au un dezavantaj: expunerea frecventă la aer cald sau la suprafețe firbinți afectează calitatea părului. Frizerii sunt de acord cu cele scrise mai sus și recomandă ca să apelăm la aceste metode doar atunci cînd aveți la dispoziție puțin timp.

Dacă aveți la dipoziție mai mult timp, ar fi mai bine sa aveți grijă de structura părului și folosiți metodele testate de ani: folosiți bigudiurile.

Cu ce să începeți

Pentru ca buclele mari, dar și cele mărunte să se mențină mai mult timp, apelați la sursele ajutătoare: pulverizatorul pentru styling, spumă, mousse. Aproape întotdeauna, aceste soluții trebuie aplicate pe părul umed, dar sunt și excepții, din acest motiv vă sugerăm ca să vă familiarizați cu acel produs.

Dacă părul este deja curat, trebuie puțin umezit: este potrivită atît apa obișnuită, la fel și cea minerală. Sunt foarte bune și decocturile (infuziile) cu arome specifice. Folosiți-le doar în cazul în care sunteți sigură că mirosul de ierburi nu vă deranjează și nu va bate în ofensivă parfumului dv.

Dacă părul nu este prea curat, spălați-l cu șampon cuvenit tipului dv de păr, care nu promite o suprastrălucire  și nici îndreptare: care conțin silicon sau alte componente care fac părul mai puțin ascultător.

Uscați ușor părul cu ajutorul unui prosop. Nu se recomandă să frecați prea tare părul, aceasta poate dăuna structurii părului, ceea ce poate duce la rupere. Acoperiți părul cu un prosop din materiale naturale pentru cîteva minute, el va absorbi apa în exces.

Încercați să respectați regula „mijlocului de aur”: firele prea umede  se vor usca mai greu, iar firele uscate  prinse în bigurdiu nu vor avea forma dorită.

Ajutorul dv:

Gelul spray pentru păr vopsit Wellaflex Wella;
Mousse-ul pentru a crea bucle Curl Reviver Frizz-Ease John Frieda;
Styling mousse Style and Shine Studio L'Oreal Paris;
Produse pentru a crea bucle Boucles d'art K Kerastase;
Styling-mousse pentru a face bucle Trap Got2b Schwarzkopf.

Cum să rotiți părul pe bigudiuri

Înainte de a roti părul pe bigudiu, pieptănați părul cu un pieptene cu dinți deși din material natural, acet tip de pieptene nu va provoca electrizarea, părul va fi mai puțin pufos la rădăcini. Direcția corectă de pieptănare – înspre direcția de orientare a buclelor.

Trăgînd ușor, întindeți firele de păr perpendicular pe cap. Începeți cu părul din breton (acesta se usucă mai repede), apoi – vîrful capului, ceafa, tîmple. În ultimă instanță, dar totuși este la fel de important, este faptul că părul trebuie pus pe bigudiu în direcția de creștere a lui. Dacă șuvițele au reușit să se usuce, stropițe-le cu apă sau cu un spray special.

Cum să  scoateți bigudiurile

Bigudiurile pot fi scoase doar dacă părul s-a uscat nu doar la suprafață, ci și la interior, complet. Pentru siguranță se recomandă să uscați ușor părul cu ajutorul unui uscător. Mamele noastre foloseau pentru această ocazie, căciulițe speciale, la care era conectat un tub de alimentare cu aer cald. Astăzi uscătorul este destul de puternic pentru a face față  acestei proceduri, însă dacă vă doriți atît de mult puteți căuta și acel aparat.

Bigudiurile trebuie scoase în ordină inversă, atent, fără grabă. Este exclus să trageți de păr, altfel rezultatul poate lăsa de dorit.

Nu se recomandă pieptănarea părului imediat după  ce ați scos bigudiurile. Așteptați cîteva minute, apoi, foarte atent, pieptănați părul cu degetele sau cu un pieătene cu dinți rari.

Pentru ca coafura să reziste și mai mult, ea poate fi dată cu un fixativ, ținînd tubul la o distanță maximă de la păr: umidicate din tub este la fel de contraindicată.

Ce tipuri de bigudiuri vă recomandăm

Dacă scopul dv  - buclele mari în stilul starurilor de la Hollywood, utilizați bigudiuri de diametru mare,  3 cm și mai mult. Cu cît diametrul este mai mic, cu atît buclele vor fi mai mărunte.

Unele fete se plîng că este inconfortabil să doarmă cu bigudiurile. Nici nu se recomandă. Alegeți bigudiurile multicolore bumerang – acestea sunt ca niște bețișoare făcute dintr-un amestec, cauciuc spongios, prin care sunt fixate niște firișoare de sîrmă.

Bigudiurile-aricei – reprezintă o opțiune la fel de convenabilă, însă doar pentru acele persoane care au părul scurt. Această denumire au primit-o datorită aspectului lor exterior, asemănătoare cu cea a aricilor pentru haine. Acest bigudiu îți va economisi timpul pentru a prinde clamele, deoarece acest bigudiu nu le are. Însă, în părul lung aceste bigudiuri se pot încîlci și dăuna. Persoanelor cu păr lung acestea le sunt contraindicate.

Ajutorul dv:

Bigudiurile tradiționale;
Bigudiurile-bumerang;
Bigudiurile-arici.

Ce e de făcut dacă bucla nu a ieșit bine

Nu vă descurajați, ci încercați să continuați. Îndemînarea vine cu experiența. Însă, acele bucle care nu v-au ieșit pot fi stropite cu apă, sau lăsate așa cum sunt dacă vi s-au primit niște șuvițe ușor ondulate. Părul neglijent aranjat, ca pentru plajă, este în trend!

Discuții