Colibri

Articole

2000

Supă de ciuperci “Aromă Magică” de la Maria Andriuță

Maria Andriuță -  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale!) :) "

Culegătorii de ciuperci formează o castă aparte de oameni, ei cunosc când, unde și ce ciuperci se culeg, cum se gătească și încă multe alte subtilități. Cred că aceștia sunt  oameni fericiți, ei au întotdeauna ciuperci în abundență. Nu sunt culegătoare de ciuperci, dar le iubesc la nebunie, așa că fiecare toamna ies la vânătoarea culegătorilor de ciuperci :) și cumpăr tot ce este posibil. Desigur, nimic nu se compară cu aroma ciupercilor albe proaspete, dar pentru că nu am ceva mai bun, am întotdeauna ascuns un borcan de ciuperci albe uscate care fac cât aurul…

Vă împărtășesc rețeta supei mele preferate de ciuperci.  Vom avea nevoie de:

O mână bună de ciuperci albe uscate, 30 – 40 g

500 g ciuperci champignon

2 cartofi mari

0,5 l lapte sau smântână

Cașcaval topit cu aromă de ciuperci

Să începem. Turnăm pese ciupercile albe uscate apă fierbinte și lăsăm pentru câteva ore, sau mai bine pentru toată noaptea. Turnăm compoziția într-o cratiță, adăugăm apă fiartă (aproximativ 2 litri) și fierbem  la foc mic, timp de o oră și jumătate. Aceasta va fi baza supei noastre.  

După ce supa de ciuperci va fierbe bine, condimentăm cu sare, adăugăm lapte și cartofii tăiați cuburi, fierbem 15 minute și adăugăm ciupercile champignon feliate.

Între timp, tocăm mărunt cașcavalul topit. Și adăugăm în supă.

Amestecând bine, adăugăm un pumn de griș pentru densitate. Mai fierbem 5 minute și deconectăm focul. Peste puțin timp servim – aroma este MAGICĂ! Credeți-mă pe cuvânt…

Spune prietenilor
Discuții