Cinei Bucatarul

Articole

4200

Rețete de bucate din brânză pentru copii

Brânza –este un produs foarte benefic, care trebuie consumat în fiecare zi pentru organismul în creștere. Problema este că mulți copii nu vor să mănânce brânză în formă obișnuită. Iar dacă le gătiți ceva gustos, atunci mănâncă cu cea mai mare plăcere! 

Vă propunem cele mai preferate 4 rețete de bucate din brânză de vaci: 

Brânzoaice 

Amestecați brânza, crupele de griș, sarea, vanilia, praful de copt. Separat bateți ouăle cu zahărul și adăugați la amestecul de brânză. Amestecați totul bine și lăsați pentru 30 de minute, pentru ca crupele de griș să se umfle. 

Adăugați în aluat fructe uscate, coajă de citrice, la dorință. Aceste brânzoaice se recomandă a fi preparate în cuptor, în forme pentru checuri, unse cu ulei vegetal. Acestea desigur, pot fi și prăjite, rostogolindu-le preventiv în crupe de griș. 

Budincă 

Amestecați toate ingredientele, cu excepția albușurilor de ouă. Mixați albușurile de ouă separat cu un pic de sare. Adăugați albușurile la brânza și alte ingrediente și amestecați atent. Coaceți pe tava unsă cu ulei la temperatura de 180 °С până la crustă rumenă. 

Vatrușki 

Chefirul și smântâna se amestecă și se încălzește un pic. Adăugați zahărul, 3 linguri de făină și drojdiile. Amestecați și lăsați la loc cald, pentru a crește. Ulterior, adăugați untul și uleiul vegetal, ouăle, sarea și făina. Frământați aluatul. Lăsați pentru 2 ore la loc cald. 

Pentru umplutură luați brânza, zahărul, fructele uscate și vanilia. Când aluatul va dospi, faceți niște biluțe, folosiți un pahar pentru a face o adâncitură pe mijloc, unde veți pune umplutura. Coaceți la temperatura de 180 °С pe tava acoperită cu hârtie de pergament. Nu uitați să ungeți aluatul cu ou înainte de a pune la cuptor. 

Colțunași lenoși 

Amestecați toate ingredientele și frământați aluatul. Rulați aluatul în formă de cârnăcior, pe care îl tăiați bucăți. Se fierb în cratiță cu apă clocotită. Așteptați până când colțunașii se vor ridica la suprafață și fierbeți încă 3 minute. Serviți cu smântână, gem sau cu zahăr. 

Poftă mare! 

Spune prietenilor
Discuții