Colibri

Articole

1508

Cum calculezi produsele pentru un invitat

Pentru a nu arunca la coș surplusul de mâncare după sărbătorile pascale, alcătuiți preventiv meniul, lista produselor și cu ea mergeți la supermarket. 

Calculați numărul de oaspeți și luați în calcul, că pentru o persoană veți avea nevoie de: 
* Carne – 100 gr; 
* Garnitură – 100 gr; 
* Salate – 150 gr; 
* Legume proaspete și verdețuri – 70 gr; 
* Desert – 100 gr; 
* Ceai, cafea – 2 cești; 
* Băuturi (suc, apă minerală) – 2 pahare 
* Băuturi spirtoase – luați în calcul invitații care nu consumă alcool și calculați volumul necesar. 

Ați obținut peste un kilogram de mâncare pentru un invitat. Este suficient. 

Nu cumpărați în exces! Asta pentru, că produsele cu care veți umple astăzi frigiderul, va trebui să le mâncați timp de o săptămână. Iar acum gândiți-vă, veți avea vreun beneficu de la această mâncare?

Discuții