Aquaterra

Articole

2160

Tratamentul delicios pe bază de smochine

Substituie aspirina.

Uleiurile esențiale care se regăsesc în smochine, normalizează densitatea sîngelui, împiedicînd îngroșarea acestui (nu este nevoie să beți aspirina „subțietoare” : mai bine mîncați smochine – pe parcursul unei luni, cîte un fruct în zi, iar peste o lună repetați cursul).

Îmbunătățește funcționarea creierului.

Smochinele sunt recomandate oamenilor a căror activitate  este legată de intelect și creativitate – pictori, compozitori, sciitorilor și  poeților, și antreprenorilor - și foarte important celor cu gîndirea creativă.

În cazurile de febră, angină, infecțiilor orale, bronșită.

La 1 lingură de smochine mărunțite se adaugă 2 căni de apă clocotită, 10 min se fierbe acest amestec la foc mic; se lasă să se răcească, se strecoară, și se bea de 4 ori în zi.

În cazurile de oboseală, slăbiciuni, epuizare nervoasă.

Într-un pahar cu lapte cald se adaugă 4-5 fructe, se sfarămă și se consumă de 2-3 ori în zi.

În cazuri de pietre la rinichi, cistite, pielofrenite, dureri la urinare.Smochoinele (3-5 fructe),  se pun în 200 ml de apă clocotită, 5 min se fierbe acest amestec la foc mic , apoi se sfarămă bine fructele. Acest amestec se ia între mese.

Salată intens hrănitoare, cu smochine.

Dacă în loc de sandwich-uri și omletă, ve-ți mînca ziua salată cu smochine, nu ve-ți simți foamea prea curînd, iar inima va face față mai ușor efortului.

Smochine – 300  g, prune  - 150 g, migdale – 2,5 linguri, chefir – 1 pahar, cedru de portocală.

Măcerați prunele uscate, apoi spălați smochinele și tocați mărunt atît smochinele, cît și prunele. Migdalele opărițile, îndepărtați-le cojița și mărunțițile. Se amestecă toate, se presoară cedrul de portocală și se toarnă chefir. Zahăr se recomandă să nu adăugați.

Discuții