Cinei Bucatarul

Articole

306

Pizza vegetariană, care nu îngrașă

O rețetă de pizza delicioasă, sățioasă și care nu îngrașă. Savureaz-o împreună cu cei dragi!

Ingrediente:
Pentru blat:

  •  300 g făină
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 lingură zahăr
  •  1 plic drojdie uscată
  •  1 praf de sare

Pentru umplutură:

  •  sos marinara
  •  legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
  •  brânză tofu
  •  oregano

Mod de preparare:

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.

Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.

Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!

Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.

Sursa: retete.unica.ro

Discuții