Gerber Nestle

Articole

647

Maratonul Copiilor 2018. Să oferim fiecărui copil șansa de a merge la școală

Pe 13 octombrie, începând cu ora 10:00, se va desfășura evenimentul caritabil cu specific sportiv „Maratonul Copiilor”. Organizat pentru al cincilea an consecutiv, scopul Maratonului este cultivarea solidarități în rândul copiilor și susținerea semenilor lor care, din anumite motive, nu pot beneficia de dreptul de a merge la școală.

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții, elevi cu vârsta între 6-10 ani, se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta copiii din familii nevoiaşe asistaţi în Centrul Social Sf. Magdalena din Roşu, Cahul. Din păcate, din cauza migraţiei şi sărăciei, aceşti copii sunt lipsiţi de anumite bucurii ale copilăriei şi de cele mai multe ori sunt nevoiţi să abandoneze şcoala.

În acest Centru de zi, 25 de copii sunt ajutaţi să îşi pregătească temele pentru acasă, sunt implicaţi în activităţi creative şi sportive, primesc un prânz cald şi învaţă să fie mai buni prin implicarea în voluntariat.

Din 2002, sute de copii din familii social vulnerabile au primit aici grijă părintească şi şansa de a trăi o copilărie fericită.

Când? 13 octombrie, ora 10:00

Unde? Manej, str. Andrei Doga, 26

Cum? Maratonul este un mecanism atractiv şi creativ. Fiecare participant, copii 6-10 ani, îşi găseşte un sponsor (de obicei, rudă) care se angajează să-i achite o anumită sumă de bani pentru o anumită distanţă pe care acesta o va alerga în timpul maratonului (1m = 25 de bani). După maraton, participantul primeşte o foaie semnată cu distanţa alergată, o transmite sponsorului, iar acesta convertește distanța în bani.

În acest an, la Maratonul Copiilor sunt așteptați să participe peste 700 de alergători.

Discuții