Gerber Nestle

Articole

245

O nouă ediție IarmarEco își deschide porțile pentru toți pasionații de mâncare sănătoasă

Între 22 și 23 septembrie, la Chișinău va avea loc IarmarEco, un iarmaroc cu totul special, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social. Așa cum ne-a obișnuit în fiecare toamnă, evenimentul va aduce în același loc produse ecologice și handmade, asociații obștești, workshop-uri educative, discuții cu experți, ateliere de lucru, activități pentru copii, zonă de food court vegan, peste care vor plana buna dispoziție și oamenii de suflet.

Aflat deja la cea de-a șasea ediție, IarmarEco promite să ofere și anul acesta un iarmaroc sănătos și ”verde”, pentru oameni, torbe și suflet. Pentru organizatori, IarmarEco reprezintă un prilej de a construi tradiții ecologice și comunitare pentru un viitor sustenabil al Moldovei:

IarmarEco a apărut din dorința de a aduce eroii locali în prim-plan și a pune la dispoziție un forum pentru toți cei care fac bine în regiune”, declară Maxim Pijevskii, director executiv EcoVisio, implicat în organizarea IarmarEco de la primele ediții.

Evenimentul va avea două componente: cea expozițională, care va reuni producători și distribuitori de produse autohtone și servicii destinate unui stil de viață echilibrat, și cea informativ-educativă, care constă intr-o serie de ateliere, seminarii și discuții.

Aproximativ 100 de antreprenori sociali și inițiative ecologice vor participa anul acesta la IarmarEco, unde vor oferi vizitatorilor desfătări una și una:

  • Pentru gust – bunătăți din grădină sau livadă, dulciuri de casă, produse raw, bucate dulci, sărate sau picante, pâinici cu maia, condimente și ardei pentru senzații tari, smoothie-uri răcoritoare
  • Pentru mâini - reparaţii mecanice şi electronice cu Repair Café, workshop de reciclare a plasticului, atelier de gătit ecologic, masterclass de tobe
  • Pentru trup – cosmetice pe bază de ingrediente naturale, ceaiuri din plante, tatuaje cu henna, accesorii și obiecte semnate de designeri autohtoni, haine și mărunțișuri oferite gratis în regim de freeshop
  • Pentru ochi  –  fotografii instant la cabină cu accesorii năstrușnice, desene pe torbe eco, picturi pe pânză
  • Pentru suflet - cărți vândute pe fapte bune, atelier de aromaterapie, seminar despre homeschooling, curs de astrologie, sesiuni de yoga
  • Pentru joacă – păpuși si pernuțe cusute de mână, jucării croșetate, constructoare din lemn pentru copii mari și mici, sesiuni de board game ”Keep Cool”
  • ...printre multe, multe altele!

IarmarEco 2018 își așteaptă vizitatorii pe 22 și 23 septembrie între orele 09:00-17:00, în parcarea Kentford. Intrarea este gratuită și deschisă tuturor, de la pitici la bunici și patrupezi.

Pentru detalii și programul complet, puteți urmări:

Eveniment Facebook – https://goo.gl/i7uBpm

Facebook IarmarEco – https://goo.gl/LENfu2

Facebook EcoVisio – https://goo.gl/hmYGJr

Persoană de contact: Daniela Luca, tel. 060 975 655, email iarmareco@ecovisio.org

—————————————————————-
IarmarEco este organizat de A.O. EcoVisio cu sprijin din partea Guvernului Suediei și a Fondului European pentru Europa de  Sud-Est.
—————————————————————-

DESPRE ORGANIZATORI

Fondată în anul 1999, EcoVisio este o asociație obștească din Chișinău, activă în sfera ecologiei și a dezvoltării durabile. Misiunea organizației constă în atingerea potențialului real al regiunii noastre ca model de societate sustenabilă. Printre valorile promovate de EcoVisio se numără cetățenia activă, reziliența ecologică și economică, antreprenoriatul social și dezvoltarea rurală (www.ecovisio.org/ro/).

Discuții