Gerber Nestle

Articole

297

Mai mulți copii au participat la un târg caritabil

Şi-au scos în vânzare jucăriile, cărţile şi hainele pe care nu le mai poartă ca să-i ajute pe bolnavii de cancer. Zeci de copii au participat la un târg caritabil organizat în parcul Valea Morilor. 

Micii comercianţi şi-au ales cu grijă lucrurile de care sunt gata să se despartă. Unii dintre ei şi-au vîndut marfa la un preţ simbolic. 

"Ştiu că alţi copii nu au aceste jucării şi vreau să fiu bună şi să le dau. Jucăriile le dau câte cinci, zece lei. Mi-a fost foarte greu să mă despart pentru că mi-a fost scumpă această jucărie."

"Genţile la fiecare sînt diferite, geanta mare este de 75, asta de 20, cărţile le vînd cu 30 doar una cu 55"

"Eu am venit cu cărţi în engleze pe care eu le-am citit şi le găsesc foarte interesante de aceea vreau să le vînd ca şi alţi copii sau adulţi să le citească, pentru că sînt foarte interesante." Vizitatorii tîrgului au apreciat gestul copiilor. 

"Noi am revenit recent din Berlin şi acolo copii participă de la iarmaroace şi îşi vînd jucăriile."

"Cred că le este plăcut să îşi vîndă lucrurile vechi. Astfel ei înţeleg cum se cîştigă banii şi se simt maturi, pentru că se despart de lucrurile care le sînt dragi şi primesc în schimb bani."

La tîrg a fost instalată şi o boxă pentru colectarea banilor. Banii adunaţi vor ajunge la bolnavii de cancer. 

"Noi vrem să îi învăţăm pe copii că lucrurile vechi pot fi utile pentru alţii, că mai pot fi transmise şi altor persoane", a spus organizatorul, Veronica Gorceac. Taxa de participare a fost de 50 de lei. Târgul caritabil e organizat pentru a cincea oară. 

Sursa: noi.md

Discuții