Gerber Nestle

Articole

1157

Sfaturi utile! Cum să economisiți lunar sute de lei în bugetul familiei

Cu toții știm că fiecare familie are preconizat un buget lunar, care ne ajută să luam decizii legate de consum, economii și investiții. Și așa cum un trai decent implică și cheltuieli pe măsuri, trebuie să știți cum să strângeți uneori cureaua. Vedeți mai jos câteva sfaturi utile care ar putea să vă ajute să gestionați corect banii din casă.

1. Retrageți banii prin intermediul bancomatelor care aparțin bancilor comerciale de la care dețineți cardul. 

2. Înainte de a merge la cumpărături, întocmiți o listă cu produsele necesare și nu faceți abateri de la ea. În felul acesta, nu veți procura produse mai puțin utile, iar banii vor rămâne în portofel. 

3. Dați preferință piețelor alimentare. Acolo veți găsi o gamă variată de produse, multe dintre ele bio, în plus, ați putea negocia prețul cu vânzătorul. 

4. Evitați să consumați produse semifabricate, în favoarea celor preparate acasă. 

5. Înlocuiți fast-food-urile cu mâncarea pregatită acasă. 

6. Folosiți măști, scruburi și alte produse cosmetice naturiste, pregătite chiar de voi, în defavoarea celor din comerț. Sunt mai sănătoase, vor avea un efect mai bun și vei economisi mai mulți bani. 

7. Îngrijiți-vă manichiura acasă, în detrimentul vizitelor constante la un specialist. 

8. Nu cumpărați piese vestimentare ultra-fashion pe moment, ci optați pentru haine clasice, care vor rămâne în vogă încă mult timp. 

9. Optimizați-vă cheltuielile pentru serviciile de telefoniei mobilă. Dacă acestea vă bat la buzunar, schimbați operatorul sau abonamentul lunar. 

10. Optați pentru apa filtrată de acasă și nu mai cumpărați apa din comerț. O sticlă universală reutilizabilă v-ar salva de fiecare dată!

11. Utilizați torbele ecologice și feriți-vă de pungile din plastic. În acest mod, veți avea grijă de planetă și veți economisi bani.

12. Optați pentru ceaiul sau cafeaua pregătite acasă, în detrimentul celor din comerț. Luați cu voi o cană termos și savurați băutura preferată pe parcursul zilei!

13. Nu cumpărați gheața, ci pregătiți-o acasă. Nu vă costă nimic! Mai mult, puteți îngheța și suc, cafea, ceai sau adăugați în cubul de gheață fructe, firicele de mentă și chiar flori. 

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții