Gerber Nestle

Articole

1991

Directoarea unei grădiniţe din Chişinău, demisă din funcție în urma unui control neașteptat

Directoarea instituţiei de educaţie timpurie nr. 53 din sectorul Centru al Capitalei a fost concediată. Potrivit unui comunicat al primăriei, decizia de eliberare din funcţie a managerului grădiniţei a fost luată în urma unui control inopinat desfăşurat în cadrul instituţiei, efectuat de inspectorii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport. 

Controlul a fost iniţiat la sesizarea mai multor părinţi ai căror copii frecventează această grădiniţă.

Inspectorii au stabilit, printre altele, că în luna august 2017 în cadrul instituţiei au fost colectaţi bani pentru evacuarea gunoiului, în urma lucrărilor de reparaţie capitală a acoperişului, deşi aceste lucrări au fost efectuate de către un agent economic.

De asemenea, s-a constatat că la organizarea procesului de alimentaţie a copiilor din instituţie nu se respectă cerinţele de alimentaţie în conformitate cu meniul-model aprobat de Centrul de Sănătate Publică şi coordonat de Direcţia educaţie de sector. 

În acelaşi timp, pe parcursul lunilor mai – iunie 2018 copii care frecventează grădiniţa au fost alimentaţi cu o normă bănească mai mică decât norma aprobată de Consiliul municipal Chişinău. 

Mai mult, în cabinetul medical au fost depistate medicamente cu termen expirat.

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții