Gerber Nestle

Articole

1274

În Chișinău a fost amenajat un spațiu pentru mămicile care alăptează

În contextul marcării Săptămânii Mondiale a Alăptării, în orașul Chișinău, un local a devenit mai prietenos mămicilor cu bebeluși. Spațiul special amenajat a fost inaugurat în incinta restaurantului Andys de langă Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu. Proiectul este implementat de către Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova – AFAM în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Noul spațiu destinat alăptării include comodități precum canapele comode, perne pentru alăptare și susținere a bebeluși.

La evenimentul de deschidere a spațiului special amenajat au participat reprezentanții AFAM,  UNICEF Moldova, Ministerul Sănătății,  reprezentanții comunităților Mămica alăptează, Ask a Mom.

Femeile de afaceri prezente la eveniment au povestit despre cât de importantă este integrarea mamelor cu bebeluși în mediul de business, dar menținând procesul de alăpare într-un mediu prielnic dezvoltării copilului.

Otilia Drăguțanu, președinta AFAM, a declarat: „Suntem în discuție cu toate membrele noastre și cu mulți alți antreprenori ca să amenajeze astfel de spații în oficiile și localurile lor. Importanța alăptării, atât pentru mamă, cât și pentru copil este incontestabilă, însă aceasta aduce beneficii și angajatorului. Studiile arată că atunci când o companie are politici prietenoase alăptării, mamele cu copii mici ies mai devreme la serviciu și contribuie la dezvoltarea companiei, de asemenea, mult mai rar în astfel de companii mamele renunță la serviciu și lipsesc de la serviciu, pentru că sunt mai rare cazurile de îmbolnăvire a copiilor. Astfel, este în interesul tuturor. ”

Reprezentatul de țară UNICEF Moldova, Desiree Jongsma, a povestit despre propria ei experiență de alăptare trăită acum 25 de ani:

„Sunt foarte încântată să susținem alăptarea, fiind unul dintre primele drepturi de care se poate bucura un copilaș. Încurajăm mamele să alăpteze exclusiv la sân copiii în primele 6 luni de viață și la solicitare, până la vârsta de doi ani. Mă bucur că la Chișinău există un spațiu prietenos pentru mămicile și copilașii care savurează laptele matern. E o deschidere din partea companiilor comerciale încurajatoare și o salutăm și noi”.

Asemenea acțiuni au scopul de a încuraja alăptatul la sân pentru o perioadă cât mai lungă și oferirea beneficiilor pentru dezvoltarea armonioasă a copilului încă din primii ani de viață.

Administratorii restaurantului s-au arătat încântați că pot fi parte a acestei frumoase acțiuni și îndeamnă și alți antreprenori să preia asemenea practice.

Discuții