Tartonii

Articole

994

Cum să prepari acasă roșii uscate

Roșiile uscate sunt o gustare delicioasă, dar care pot fi și un ingredient  principal pentru prepararea multor feluri de mâncare preparate acasă. Roșiile uscate se combină excelent cu carnea, peștele și pastele sau pot fi adăugate în salate. Roșiile uscate de casă sunt mult mai ieftine decât cele din magazin și pot fi preparate oricând aveți poftă!

Ingrediente:

-roșii mici sau medii

-ulei

-usturoi

-sare

-ierburi aromatice (oregano, busuioc, maghiran, rozmarin, cimbru)

Mod de preparare:

1. Tăiați roșiile în jumătăți. Îndepărtați semințele cu o linguriță.

2. Tapetați tava cu folie de staniol, ungeți-o cu ulei și așezați roșiile.

3. Presărați-le deasupra cu sare, usturoi și ierburi mărunțite.

4. Încălziți cuptorul la 140 de grade și uscați roșiile timp de 2-3 ore. Puteți consuma roșiile uscate sau le puteți adăuga în bucate. De asemenea, le puteți păstra mai mult timp: puneți roșiile într-un borcan și turnați deasupra ulei.

Notă: dacă folosiți ulei de măsline, trebuie să țineți cont că acesta se solidifică în frigider. În timpul păstrării uleiul devine aromat datorită ierburilor și usturoiului. Roșiile pot fi păstrate în ulei timp de câteva luni.

Sursa: bucatarul.eu

Discuții